Wie verdient er een lintje?

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Wie verdient er een lintje?

Wie verdient er een lintje?

afbeelding lintjesregen

Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de samenleving en daarmee een voorbeeld is voor onze maatschappij? Wist u dat zo iemand in aanmerking kan komen voor een lintje?

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal onopvallend en op de achtergrond. Deze personen koesteren we en zijn een belangrijk voorbeeld voor onze samenleving. Zij zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een koninklijke onderscheiding of ‘lintje’. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen.

Wanneer verdien je een lintje?

Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide. Vrijwilligers die zich 15 jaar of langer inzetten voor een organisatie op bijvoorbeeld het gebied van sport, onderwijs, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid, kunnen een lintje verdienen. Kijk voor meer informatie bij Koninklijke Onderscheiding.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina