Warmte houdt aan

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Warmte houdt aan

Warmte houdt aan

Afbeelding thermometer

Het blijft warm in Lansingerland. Wat betekent deze droogte en wat kunt u het beste doen?

Zwemmen

Kijk op www.zwemwater.nl voor de waterkwaliteit van het water waar u wilt gaan zwemmen. In een aantal openbare zwemgebieden is namelijk blauwalg of botulisme geconstateerd. Hier kunt u erg ziek van worden. Vermijd contact met dit water.

Drinkwater

Drink veel water! Ons drinkwaterbedrijf Dunea heeft, ondanks het droge weer, nog geen problemen met de drinkwatervoorziening. Zo lang het waterpeil van de Maas in orde is, hebben zij voldoende aanvoer en zijn er geen problemen met de watervoorraad. Maar, het blijft natuurlijk belangrijk om verantwoord met drinkwater om te gaan en het niet te verspillen. Dit zegt de NOS erover.

Komt u net terug van vakantie? Spoel dan de kranen en tuinslang even door om legionella-besmetting tegen te gaan. Bekijk het filmpje "Terug van vakantie" voor handige instructies.

Sproeien van tuinen

Gebruikt u meestal water uit de sloot om uw tuin te besproeien? Doe dat voorlopig niet. In een aantal sloten is namelijk blauwalg of botulisme geconstateerd. U en uw huisdieren, kunnen erg ziek worden door contact met dit besmette water. Laat uw huisdieren voorlopig niet zwemmen in de sloot.

Het dringende verzoek is om de tuin niet te sproeien, maar een echt verbod is (nog) niet aan de orde.

Dode dieren en stinkende sloten

Ziet u dode dieren in of langs het water of heeft u last van stank uit de sloot? Meld dit dan bij de gemeente via het Meldpunt. Bel bij spoed met telefoonnummer 14 010. Ziet u dode dieren in of langs het recreatiegebied Hoge en Lage Bergse bos, neemt u dan contact op met Recreatieschap Rottemeren via 010 298 10 10.

Wat doen de hoogheemraadschappen?

De hoogheemraadschappen in Lansingerland geven ook informatie over wat zij doen in deze droge periode en waar u terecht kunt met vragen. Woont u in Berkel en Rodenrijs, dan vindt u de informatie op de website van het Hoogheemraadschap Delfland. Woont u in Bleiswijk of Bergschenhoek, dan vindt u de informatie op de website van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina