Veiliger maken Planetenweg en Oostersingel

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Veiliger maken Planetenweg en Oostersingel

Veiliger maken Planetenweg en Oostersingel

De gemeenteraad heeft in maart 2016 besloten maatregelen door te voeren om de Planetenweg en Oostersingel veiliger te maken. Tijdens de inloopavond op 18 april 2017 in het gemeentehuis kon u de presentatietekeningen met voorgestelde maatregelen bekijken. Ook kon u ons via een enquête uw mening geven over de voorgestelde maatregelen.

Maatregelen

De resultaten van de enquête en de inloopavond hebben, samen met de reacties van onder andere fietsersbond, hulpdiensten en de RET geleid tot uitwerking van de plannen.

De maatregelen die worden uitgevoerd zijn:

  1. De voetgangersoversteekplaatsen bij de Wilgenlaan en Offenbachplantsoen worden voorzien van signaleringsverlichting in het asfalt.
  2. De fietsersoversteken op de gehele Planetenweg/Oostersingel worden consequent uit de voorrang gehaald en in het Landscheidingsfietspad wordt een (brom)fietsdrempel aangebracht
  3. Als snelheidsremmende maatregelen worden geen Gumatec drempels, maar plateaus bij de voetgangersoversteekplaatsen aangebracht waar die nog niet zijn (3 stuks)

Het omvormen van een klein gedeelte Planetenweg (tussen de rotonde Noordeindseweg en Sterrenweg) van 50 km/h naar 30 km/h, wordt niet uitgevoerd. Wel wordt op de hoek Sterrenweg/Planetenweg een bord geplaatst om automobilisten extra te attenderen op het parallelle fietspad waar de fietsers voorrang hebben.

Tekeningen

De aangepaste presentatietekeningen van de Oostersingel en de Planetenweg kunt u hieronder inzien.

Presentatietekening Planetenweg (1,2 kB).
Presentatietekening Oostersingel (1,5 kB)

Besluitvorming

Het College van Lansingerland heeft ingestemd met de uitvoering van deze maatregelen. Om het budget vrij te krijgen, zodat ook daadwerkelijk de uitvoering kan starten, staat het voorstel op de agenda van de Commissie Ruimte van dinsdag 20 juni, gevolgd door behandeling in de gemeenteraadsvergadering van 6 juli.

Uitvoering maatregelen

Nadat de gemeenteraad het uitvoeringsbudget ter beschikking heeft gesteld, kan de uitvoering ingepland worden. Volgens planning is dat eind september/begin oktober 2017.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de afdeling Beheer & Onderhoud via telefoonnummer 14 010. U kunt uw vraag ook mailen naar info@lansingerland.nl o.v.v. POR266.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina