Steun de Pioniers van Petrus!

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Steun de Pioniers van Petrus!

Steun de Pioniers van Petrus!

afbeelding Pioniers van Petrus

De eerste bewoners van een nieuwe woonvorm voor ouderen in Huize Sint Petrus hebben hun intrek genomen in hun eigen studio. De Pioniers van Petrus zijn op zoek naar mensen die hun talenten met hen willen delen.

Zo willen zij actief blijven. Zaterdagochtend 9 juni kon u, onder het genot van een kopje koffie, kennis maken met de pioniers. Heeft u dit koffiemoment gemist en wilt u uw talent met de bewoners delen? Neemt u dan contact op met Welzijn Lansingerland.

Nieuwe woonvorm

De Pioniers van Petrus zijn begonnen in een apart deel van Huize Sint Petrus. Deze nieuwe woonvorm is een uniek project van Laurens, Zorgverzekeraar DSW en Lansingerland. De Pioniers wonen in een eigen studio en maken gebruik van een vast welzijns- en dienstenpakket.

Voor dit project zijn op de tweede en derde verdieping 56 appartementen beschikbaar. Elk appartement heeft eigen sanitaire voorzieningen en een pantry. De meeste studio’s (30 en 33 m2) zijn geschikt voor één persoon, een paar woningen zijn wat groter en bieden ruimte voor echtparen. Elke verdieping heeft een eigen huiskamer waar de bewoners kunnen lezen, praten en ontmoeten. Voor de avondmaaltijd wordt gezorgd. Die kunnen bewoners uiteraard wel samen opeten, maar ook samen maken als bewoners dat willen.

Activiteiten voor bewoners

Welzijn Lansingerland zorgt voor een aantrekkelijk aanbod van activiteiten voor de bewoners. Deze nieuwe woonvorm, met Laurens Thuiszorg in het complex, biedt ouderen een unieke kans op een eigen woning in een actieve omgeving: zelfstandig maar niet alleen.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina