Schooltuin Bleiswijk: jong geleerd, groen gedaan!

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Schooltuin Bleiswijk: jong geleerd, groen gedaan!

Schooltuin Bleiswijk: jong geleerd, groen gedaan!

foto schooltuin Bleiswijk

De eerste stap is gezet voor een schooltuin van ongeveer 0,6 hectare aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Melanchthon Business School (MBS) is een school voor beroepsonderwijs met vmbo, mbo en het Groene Lyceum, een versnelde leerroute naar het hbo. MBS Bleiswijk vormt een lokaal expertisecentrum voor leefomgeving, leefstijl en gezonde voeding. De school wil deze kennis graag delen met de kinderen van alle Bleiswijkse basisscholen en de kinderen van BSO ‘Zus en Zo’. Met een schooltuin komen de schoolkinderen van Bleiswijk in contact met natuur en groen.

Kweekvijver voor tuinbouwtalenten

Donderdag 8 februari ondertekenden wethouder Albert Abee en Nico van den Eijkel, algemeen directeur van Melanchthon, de gebruiksovereenkomst van de grond aan de Wilgenlei 2A. De gemeente Lansingerland faciliteert de schooltuin door de grond aan de Wilgenlei op tijdelijke basis tot wederopzegging in bruikleen te stellen aan Melanchthon Business School.

Wethouder Abee vindt het belangrijk dat kinderen ontdekken hoe waardevol de natuur is. De verwachting is dat er tegen 2050 zo’n 9 miljard mensen op aarde zijn. Hoe gaan we al deze mensen van voedsel voorzien? Het is dan ook goed dat er interesse is en blijft in de (innovatieve) tuinbouw. Ook voor Lansingerland is dit goed. We zijn niet voor niks tweede tuinbouwgemeente van Nederland. Melanchthon Business School is een belangrijke kweekvijver voor onze tuinbouwtalenten.

De directies van Melanchthon Business School (MBS), BSO ‘Zus en Zo’ en de vijf basisscholen in Bleiswijk (De Wiekslag, De Poort, Klimophoeve, Anne Frankschool en De Oosthoek) ondertekenden vervolgens ook de samenwerkingsovereenkomst voor de educatieve schooltuin die aan de voorzijde van MBS wordt gerealiseerd. Hopelijk kunnen de schoolkinderen in het najaar in de schooltuin aan de slag.

Inrichting schooltuin

Alle partners maken met elkaar een inrichting voor het terrein. Denk daarbij aan het telen van groenten, kruiden en bloemen, maar ook aan speelnatuur, een paddenpoel en een amfitheater voor demonstraties en lesjes in de open lucht. Jong geleerd is groen gedaan!

Vrijwilligers van de volkstuindersvereniging Bleiswijk zijn gevraagd voor ondersteunende activiteiten. M. van der Spek Hoveniers uit Benthuizen voert een deel van de aanleg van de educatieve schooltuin uit.

foto schooltuin Bleiswijk

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina