Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Wethouders Abee en Heuvelink openen Week van het Geld

De wethouders Ankie van Tatenhove, Jeroen Heuvelink en Albert Abee hebben maandagochtend 12 maart op drie scholen in Lansingerland De Week van het Geld geopend. De wethouders werden vergezeld door Mr. Cash. Bij de basisscholen De Poort, de Groenehoek en de Klipper draait het deze hele week om geld.

Op een bomvol schoolplein van basisschool De Klipper zongen de 400 leerlingen van de school samen met Mr. Cash en wethouder Van Tatenhove het openingslied van de Week van het Geld. Daarna las de wethouder binnen de leerlingen van de groepen 1 en 2 voor. Volgens Van Tatenhove is het belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld. ,,Door kinderen al vroeg wijs te maken met geld en ze bewust te maken van de waarde ervan, kunnen we problemen in de toekomst voorkomen,’’ vertelt de wethouder. ,,Wij zien nu bij inwoners die in de financiële problemen zijn gekomen dat zij zeggen dat ze vroeger als kind niet hebben geleerd om goed met geld om te gaan. Daarom is het geweldig dat scholen in Lansingerland deze Week van het Geld aangrijpen om kinderen ook financieel op te voeden. Daar werken wij als college graag aan mee, want jong geleerd is oud gedaan.’’

Thema: Wanneer ben je rijk?

Het thema van de Week van het Geld is dit jaar: Wanneer ben je rijk? De leerlingen worden uitgedaagd over de vragen wanneer ben je rijk en wanneer voel jij je rijk? Is dat een mooi huis of een mooie auto? Of is dat gezondheid en vriendschap?

Op de drie scholen zijn tal van activiteiten gepland die in het teken staan van geld. Zo zijn er gastlessen van financiële experts, wordt er voorgelezen uit het boekje Meneer Beer en treedt Mister Cash op. Op de drie scholen zijn er ook bijeenkomsten voor ouders met tips over geld en kinderen.

Wethouders Abee en Heuvelink openen Week van het Geld
Wethouder Abee en Heuvelink openen Week van het Geld bij basisscholen De Poort en Groenehoek.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina