Nieuwe coalitie Lansingerland presenteert akkoord

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Nieuwe coalitie Lansingerland presenteert akkoord

Nieuwe coalitie Lansingerland presenteert akkoord

Foto Coalitieakkoord Groeien Versterken Koesteren

De nieuwe coalitie van Lansingerland van Leefbaar3B, VVD, CDA en ChristenUnie presenteerde maandagmorgen 11 juni bij Outdoor Valley in Bergschenhoek het coalitieakkoord Groeien, Versterken & Koesteren.

U vindt het coalitieakkoord in onderstaand document.

De vier partijen hebben de afgelopen tijd onder leiding van formateur Jaap Paans gezamenlijk de koers voor Lansingerland bepaald. In die koers staat de inwoner centraal. De gemeente is dienstbaar aan de samenleving; een samenleving waarin mensen veilig wonen, zich gemakkelijk verplaatsen en zich sportief, recreatief en cultureel vermaken en verrijken.

Groeien

Lansingerland groeit in passend tempo naar een omvang van 75.000 inwoners. De duizenden woningen die de komende jaren worden gebouwd, worden in de eerste plaats ingezet om de huidige inwoners van Lansingerland aansprekende en bereikbare woningen te bieden. In ruim opgezette wijken waarin sociale veiligheid en leefbaarheid prioriteit krijgen.

Versterken

Lansingerland versterkt zijn dienstverlening, voorzieningen, infrastructuur en huishoudboekje om inwoners en ondernemers, jong en oud kansen te bieden zich te ontwikkelen. Met zicht op een betere toekomst. Een aanpak waarin iedereen meedoet, naar eigen kracht, met eigen inzet en waar nodig met betrokkenheid van de gemeente.

Koesteren

Lansingerland koestert het dorps karakter van zijn oorspronkelijke kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Ingepast in de parkachtige omgeving van de polders, landscheiding en Rottemeren. Waar natuurwaarden een gezond tegenwicht bieden aan verstedelijking rondom de gemeente.

Installatie wethouders

De vier partijen leveren elk een kandidaat-wethouder. Voor Leefbaar3B is dat Simon Fortuyn, voor de VVD Kathy Arends, het CDA levert Albert Abee en de ChristenUnie schuift Ankie van Tatenhove naar voren. De kandidaat-wethouders worden vrijdag 15 juni geïnstalleerd.

foto coalitieakkoord Groeien Versterken Koesteren

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina