Meer aandacht voor de gevolgen van een scheiding

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Meer aandacht voor de gevolgen van een scheiding

Meer aandacht voor de gevolgen van een scheiding

Wethouder Ankie van Tatenhove tijdens congres Scheiden doe je Samen

De gevolgen van een scheiding zijn ingrijpend. Voor ouders en kinderen ontstaat een nieuwe situatie die veel energie kost en vragen oproept. Volgens wethouder Ankie van Tatenhove kan een scheidingspunt bij de gemeente ouders en kinderen helpen om beter om te gaan met de nieuwe situatie. Zij onderzoekt dan ook het inrichten van zo’n informatiepunt bij de gemeente.

Scheiden doe je samen

Dit liet de wethouder donderdag 13 september weten tijdens het congres Scheiden doe je samen dat werd gehouden in ’t Manneke in Lansingerland. Tijdens het congres bespreken professionals maatregelen om beter om te gaan met de gevolgen van een scheiding.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Ook in Lansingerland zien we een toename van het aantal scheidingen. In Lansingerland besteden wij specifiek aandacht aan de gevolgen voor de kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Dat aantal is de afgelopen jaren gestegen tot 158 kinderen in 2016. Het gaat hierbij om kinderen van getrouwde stellen die uit elkaar gaan.

Scheidingspunt

Wethouder Ankie van Tatenhove hoopt dat een laagdrempelig scheidingspunt bijdraagt aan een betere begeleiding van ouders en kinderen bij scheidingen of de vorming van samengesteld gezin. “Het is belangrijk dat ingrijpende gebeurtenissen, en dat is een scheiding, vooral bij kinderen op een goede manier worden begeleid. Ik verwacht dat een scheidingspunt daarbij een goede rol kan spelen.’’

Wethouder Ankie van Tatenhove tijdens congres Scheiden doe je Samen

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina