Mantelaar brengt zorgstudent in huis

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Mantelaar brengt zorgstudent in huis

Mantelaar brengt zorgstudent in huis

afbeelding mantelaar en zorgstudent

“Mijn man en ik kwamen in aanraking met Mantelaar toen hij parkinson, en later alzheimer kreeg,’’ vertelt mevrouw Van Houten uit Bergschenhoek. ,,Zorgstudent Douwe kwam bij ons en meteen werd duidelijk dat hij uit het juiste hout gesneden was. Mijn man zag het namelijk initieel helemaal niet zitten; hij vond dat hij geen hulp nodig had en hij wees Douwe de deur!

Die bleef echter verderop gewoon zitten tot ik terug was. Hij nam het heel serieus, en dat stelde ons gerust. Sindsdien konden ze heel goed met elkaar. Ze gingen wandelen of fietsen en keken voetbal samen. Douwe maaide in de pauze het gras, en wanneer ik ‘s avonds naar mijn kooravond wilde kwam hij om een oogje in het zeil te houden.

Als mantelzorger kom je veel leeftijdsgenoten tegen, maar juist een jong iemand geeft nieuw perspectief. Voor Douwe is het een stuk levenservaring, en wij kwamen in contact met een HBO/Universitaire student die onze situatie begreep en wist hoe hij er mee om moest gaan.

We maken helaas geen gebruik meer maken van Douwes hulp, aangezien mijn man is opgenomen maar we hebben twee heel leuke jaren gehad. Contact hebben we nog steeds.”

Zorgstudent Larissa studeert verpleegkunde en bezoekt al een aantal jaren verschillende clienten voor Mantelaar. “Via Mantelaar heb ik sinds 2015 verschillende cliënten en mantelzorgers ondersteund. Ik zorg bijvoorbeeld voor een gehandicapt meisje zodat haar moeder wat meer tijd heeft voor haar broertje. Een andere mantelzorger kan ik ontzorgen door haar man met alzheimer gezelschap te houden en te begeleiden. Het is ontzettend dankbaar werk waarbij ik praktijkervaring opdoe en een hechte band opbouw met mijn cliënten”.

Meer informatie: www.mantelaar.nl.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina