Leerlingen kweken prachtige geraniums

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Leerlingen kweken prachtige geraniums

Leerlingen kweken prachtige geraniums

Vorige week ontvingen 104 prijswinnaars van de 45ste editie van de Floralia schoolplantenwedstrijd hun diploma en bekertje uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt. Uit de 104 geraniums werden 3 eindwinnaars gekozen. De hal van het gemeentehuis was goed gevuld met de leerlingen, hun prachtige planten en hun trotse ouders.

Groei & Bloei

De Floralia schoolplantenwedstrijd is een activiteit van Groei & Bloei, een vereniging met 145 afdelingen, verspreid over heel Nederland. De bedoeling van deze wedstrijd is om kinderen te leren voor planten te zorgen en op die manier ook interesse voor de natuur bij te brengen.

Plant gaat mee naar huis

Floralia wordt jaarlijks door Groei & Bloei georganiseerd voor alle groepen 6 van de basisscholen. De stekjes van de geraniums worden in maart uitgereikt. In de klas leggen vrijwilligers van Groei & Bloei dan uit hoe ze hun plantje het beste kunnen laten opgroeien (invloed van verpotten, mest geven, licht, tocht etc.) De kinderen hebben dan ongeveer 3 maanden de tijd om de plant thuis te verzorgen en op te kweken tot een prachtexemplaar. Dit jaar deden 817 kinderen mee, verspreid over 19 scholen in Lansingerland. In juni werden per groep 3 prijswinnaars met de mooiste geranium uitgenodigd voor de centrale prijsuitreiking in het gemeentehuis.

En de prijswinnaars zijnā€¦

De jury, bestaande uit Marty en Chris van der Ende van perkplantenkwekerij Van der Ende, koos uiteindelijk op 9 juli de 3 mooiste geraniums. Ook deze prijzen werden uitgereikt door de burgemeester:

  • 1e prijs: Robin Bos (CBS De Acker)
  • 2e prijs: Amy-Lee Stewart (OBS Vuurvogel)
  • 3e prijs: Niels Renders (IKC De Gouden Griffel)

Gefeliciteerd met deze welverdiende prijs!

Foto prijswinnaars Floralia

Op de foto van links naar rechts: Amy-Lee Stewart, Robin Bos en Niels Renders

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina