Krachten bundelen voor stillere HSL

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Krachten bundelen voor stillere HSL

Krachten bundelen voor stillere HSL

Wethouder Simon Fortuyn heeft woensdag 6 december samen met vertegenwoordigers van de stichting Stop Geluidsoverlast HSL, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en Infraspeed een Memorandum of Understanding ondertekend.

Deze partijen spannen zich al jaren in, om in een samenwerkingsvorm van co-creatie, te komen tot een zo stil mogelijke HSL. Het is tijd voor een volgende stap: die van het realiseren van de maatregelen om de HSL stiller te maken. Co-creatie wordt co-realisatie. Om die stap te markeren, tekenen alle partijen het document Co-realisatie HSL, een document waarin zij zich committeren aan de samenwerking en het gezamenlijke doel.

Wethouder Fortuyn is blij met deze nieuwe stap. ,,Het is mooi om te zien hoe zeer betrokken inwoners een rol krijgen bij het realiseren van meer geluidsmaatregelen bij de HSL in Lansingerland,’’ zegt de wethouder. ,,Het is goed dat Lansingerland het voorbeeld geeft van burgerparticipatie en betrokkenheid bij een project van deze omvang.’’

Fortuyn is vol lof over de inzet van de partijen in dit HSL-traject. ,,Het ministerie, ProRail en Infraspeed zetten zich maximaal in om hier een succes van te maken. Dat dat ook lukt is voor een belangrijk deel te danken aan de stichting Stop Geluidsoverlast HSL,’’ vindt Fortuyn. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat een mooi pakket van aanvullende maatregelen de geluidshinder van de HSL zal verminderen.

Als alles volgens plan verloopt starten de werkzaamheden langs het HSL-spoor in 2019.

Ondertekening HSL

Op de foto (van links naar rechts): Simon Fortuyn (gemeente Lansingerland), Heidi Boussen (ministerie I en W), Menno van der Ploeg (ProRail), Loeky van der Horst (stichting Stop Geluidsoverlast HSL) en Arnold Hornung (Infraspeed Maintenance).

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina