Jongeren in Lansingerland verdienen eigen plek

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Jongeren in Lansingerland verdienen eigen plek

Jongeren in Lansingerland verdienen eigen plek

Opening Jongerenontmoetingsplek (JOP) in Annie M.G. Schmidtpark

Wethouder Ankie van Tatenhove opende woensdag 12 september een verplaatsbare chillplek voor jongeren in het A.M.G. Schmidtpark nabij de skatebaan.

De feestelijke opening werd omlijst met een act van freerunners en gemeentedichter Mark Boninsegna zorgde voor de spoken words.

“Wij hebben in Lansingerland heel veel jongeren en die hebben recht op een eigen plek,” aldus de wethouder. 

Jongeren in Lansingerland  

Met de opening van deze eerste mobiele chillplek voor jongeren komt het college tegemoet aan de wens van de gemeenteraad om jongeren in de gemeente veilige plekken te geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten. In 2017 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar participatie onder de jeugd. Hieruit is gebleken dat jongeren behoefte hebben aan informele plekken waar ‘gechilld’ kan worden met leeftijdsgenoten, zonder weggestuurd te worden. Ook de samenwerkingspartners van de gemeente hebben om plekken gevraagd waar ze jongeren naartoe kunnen verwijzen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft na overleg met onder andere Jeugd- en Jongerenwerk en politie voorgesteld om hier vier locaties voor aan te wijzen: in het Annie M.G. Schmidtpark nabij de skatebaan, bij de voetbalkooi aan de Boterdorpseweg, aan de Gotzenhainsingel en nabij jongerencentrum The Point. Dit zijn locaties waar op dit moment ook al jongeren samenkomen.

Het aanwijzen van chillplekken heeft als voordeel dat samen met de jongeren afspraken over het gebruik van deze plekken worden gemaakt. Hierop kunnen de jongeren worden aangesproken.

Locatie pilot Annie M.G. Schmidtpark

De mobiele jongerenontmoetingsplek (JOP) in het Annie M.G. Schmidtpark is een pilot om te kunnen onderzoeken wat een chillplek tot een succes maakt. Voordat een besluit wordt genomen over het definitief aanwijzen van deze vier plekken kunnen omwonenden en andere belanghebbenden op dit voornemen reageren. Dit kan tot 1 oktober 2018 door het indienen van een zienswijze

Opening Jongerenontmoetingsplek (JOP) in Annie M.G. Schmidtpark

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina