Het gemeentehuis even een kunsthal

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Het gemeentehuis even een kunsthal

Het gemeentehuis even een kunsthal

Een kunsthal, daar leek het vrijdagavond 8 oktober wel op. Ruim tweehonderd kunstliefhebbers hadden zich verzameld voor de opening van de Kunsttoer en de prijsuitreiking van de wedstrijd Lansingerland door jouw ogen. Wethouder Ankie van Tatenhove hield een korte lezing over Kunst, een belofte die zij bij de opening van vorig jaar deed. Ankie: “De kracht van kunst. Kunst is vaak veel dichter bij huis dan je denkt. Geniet vooral ook van die kunst, want ook die bruist, bindt en boeit. Bruisen, Binden, Boeien is niet voor niets de titel van de cultuurnota die dit jaar is gepresenteerd.” Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. De genomineerden waren al bekend, zij werden naar voren geroepen. Ankie roemde de diversiteit, creativiteit en kwaliteit van de ingezonden werken. Ze verklapte dat de vakjury het moeilijk had maar gelukkig toch tot een unaniem besluit kwam.

 De winnaars vakprijzen

  • Jeugd: Nynke van de Bos met De Rotte bij Nacht. Een monumentaal krachtig beeld! Iedere Lansingerlander kent het beeld, maar de jury werd getroffen door de bijzondere uitvoering. Hier geldt dat vooral de eenvoud het krachtige beeld schetst.
  • Volwassenen: Yda Dolle met De 4 seizoenen aan de Rotte in Bleiswijk.  Lansingerland op een geheel eigen en persoonlijke manier uitgebeeld met daarbij een verrassende materiaalkeuze. Bovendien met veel aandacht voor detail gemaakt waardoor je ernaar blijft kijken.

De winnaars van de publieksprijzen

Tussen 9 en 30 september kon het publiek stemmen op hun favoriete kunstwerk voor de Publieksprijs. In totaal zijn 193 stemmen uitgebracht.

  • Jeugd: De Markt is leuk door Femke Bijlsma, Nora van der Ree, Bent Bon, Yara Wientjes, Zoë van den Baard, Mila Krijger, Ziggy Voorbraak en Britt Post
  • Volwassenen: Grazende ganzen in ochtendnevel door Joline van der Voort
     

Alle winnaars en genomineerden ontvingen onder andere een tegoedbon om een workshop te volgen bij één van de leden van de Kunsttoer. Alle jeugddeelnemers ontvingen een aandenken.

Na de prijsuitreiking namen Stan Hill en Danielle Benschop van de Kunsttoer het woord voor de opening en na een filmpje waarin de overige leden van de Kunsttoer in eigen woorden uitlegdenwat kunst voor hen betekent volgde het echte genieten. Slenteren langs de kunstwerken en praten over beleving van kunst. 

Opening Kunsttoer door Ankie van Tatenhove

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina