Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Geslaagde Dag van de Mantelzorg

Vrijdagmiddag 10 november bruiste de hal van het gemeentehuis van activiteiten tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. De dag waarop alle inwoners die de zorg hebben voor een van hun naasten, vrienden of buren in het zonnetje worden gezet.

Er waren ruim 350 mantelzorgers aanwezig. Wethouder Sociaal Domein, Ankie van Tatenhove, liet de aanwezigen weten dat ze trots op hen was. De waardering is groot voor al die mensen die zorgen voor een naaste. “Alle mantelzorgers leveren een waardevolle bijdrage aan een samenleving waarin mensen oog hebben voor elkaar. Dat waarderen wij enorm. Het is goed dat al die mantelzorgers jaarlijks een keer massaal in het zonnetje worden gezet,’’ vindt de wethouder.

Activiteiten

De aanwezige mantelzorgers konden zich ‘uitleven’ met sjoelen, golfen, bloemschikken, tekenen en kleuren. Een oude klassieker nagels lakken leek eerst niet door te gaan maar door het spontane aanbod van vrijwilligers kon wie wilde met gelakte nagels de deur uit. De kleurenanalyse dreigde even niet door te gaan, maar werd op de valreep zeer succesvol vervangen. Een voetmassage of ontspanningsmassage behoorden ook tot de mogelijkheden. De trouwzaal werd voor een aantal uren omgebouwd tot een theater waar onze lokale verhalenverteller de aanwezigen boeide met verhalen. Het geheel werd muzikaal begeleid met accordeonspel. Aan de cafétafels werd onder het genot van een drankje en een hapje van gedachten gewisseld met andere mantelzorgers en vooral veel gelachen.

Bedankt voor de inzet

Door de enthousiaste deelname van Atelier De Hichte, Wolff Fotografie, De Blauwen Hont, Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, Voetreflexzonetherapie Pas op de Plaats, Feet Body and Mind, Verhalenverteller Hans van Woerkom, Praktijk Margot Postma en Accordeonist Willem Taffijn kunnen we terugkijken op een gezellige en gevarieerde middag.

Fotoshoot

Gelukkig is het mogelijk om terug te kijken op de gezellige middag. Er zijn veel foto’s gemaakt tijdens de activiteiten. Daarnaast heeft onze fotograaf Arthur Wolff een heuse fotoshoot verzorgd. Binnenkort plaatsen we de foto’s op een openbare map in onze beeldbank. Benieuwd naar de foto’s van deze gezellige middag?
Ga naar: https://lansingerland.onlinebeeldbank.nl/. Gebruikersnaam: Evenementen, wachtwoord: Lansingerland, zoek op: mantelzorg.

Hapjes

De leerlingen van de nabij het gemeentehuis gelegen Wolfert Pro hadden niet alleen de heerlijke hapjes gemaakt maar serveerden deze ook uit. De Rotary had zoals altijd gezorgd voor iets lekkers bij de koffie en thee.

Impressie dag van de mantelzorg

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina