Geef jonge asielgerechtigde betere kansen

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Geef jonge asielgerechtigde betere kansen

Geef jonge asielgerechtigde betere kansen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 6 december samen met haar collega’s van de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten een convenant ondertekend met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om hoger opgeleide vluchtelingen en asielgerechtigden kans te geven op een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

,,Hiermee geven wij een prachtig signaal naar de talentvolle statushouders. Wij bieden hen op deze manier een goede mogelijkheid om op het eigen niveau een toekomst op te bouwen,’’ aldus Van Tatenhove. ,,Zo geven wij jonge asielgerechtigden betere kansen.’’

Asielgerechtigden in Lansingerland

Lansingerland telt ongeveer 200 asielgerechtigden, van wie zo’n 120 volwassenen. Het is de verwachting dat ongeveer 30 van hen hoger opgeleid zijn en (qua leeftijd) nog kunnen studeren. Op dit moment maakt nog geen enkele asielgerechtigde uit Lansingerland gebruik van de dienstverlening van het UAF. ,,We hopen met dit convenant dus te stimuleren dat de asielgerechtigden zich, waar mogelijk, meer richten op opleiding,’’ legt wethouder Van Tatenhove uit.

Studeren

Veel asielgerechtigden studeerden of werkten al in het land van herkomst. Hun diploma’s worden in Nederland vaak niet erkend. Opnieuw studeren is hun enige kans om zich verder te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Het UAF begeleidt asielgerechtigden bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina