Financiën gemeente Lansingerland verder versterkt

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Financiën gemeente Lansingerland verder versterkt

Financiën gemeente Lansingerland verder versterkt

Dit item is verlopen op 02-06-2017.

De gemeente Lansingerland sluit het jaar 2016 af met een positief financieel resultaat van ruim 6,4 miljoen euro. Daarmee zet de gemeente het positieve financiële beleid van de afgelopen jaren voort. Dit resultaat is onder meer te danken aan financiële meevallers. Wethouder Albert Abee van Financiën zegt in een reactie dat hij ‘voorzichtig positief’ is over het resultaat. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de jaarrekening naar de gemeenteraad gestuurd.

Albert Abee: ,,Lansingerland is financieel op de goede weg. We blijven investeren in de leefbaarheid in onze drie kernen en proberen daarnaast ook te zorgen dat er in financieel opzicht weer wat vlees op de botten komt zodat we onvoorziene tegenvallers beter kunnen opvangen.’’

Het positieve resultaat over 2016 wordt dan ook vooral gebruikt om de reserves van de gemeente te verstevigen. Volgens wethouder Abee leidt het behoedzame beleid tot een stabiele financiële basis die het in de toekomst mogelijk maakt om de lasten voor de inwoners te verlagen.

Speerpunt: financiën op orde

In 2015 stond de gemeente nog onder preventief toezicht van de provincie Zuid-Holland. Op 1 januari 2016 heeft de provincie dit preventief toezicht opgeheven. De gemeente voert een degelijk financieel beleid en is de begroting meerjarig sluitend.

De gemeente heeft het afgelopen jaar verder gewerkt om de financiën op orde te brengen. Dat is op eigen kracht gelukt. Daarnaast is geïnvesteerd in de groei van de gemeente. Eind vorig jaar heeft burgemeester Pieter van de Stadt de 60.000e inwoner verwelkomd. De verwachting is dat die groei de komende jaren aanhoudt en dat ook bedrijven Lansingerland steeds beter weten te vinden.

Behandeling door gemeenteraad

De concept jaarrekening 2016 wordt op 17 mei besproken in de commissie Algemeen Bestuur. Eventuele wijzigingen richting de definitieve jaarrekening worden tijdens de commissie Algemeen Bestuur van juni besproken waarna op 1 juni behandeling van de definitieve jaarrekening in de gemeenteraad plaatsvindt.

De concept jaarrekening 2016 vindt u hier.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina