Energie-akkoord Greenport ondertekend!

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Energie-akkoord Greenport ondertekend!

Energie-akkoord Greenport ondertekend!

foto ondertekening energieakkoord

Op donderdag 5 oktober 2017 is het energie-akkoord Greenport Westland-Oostland ondertekend. Wethouder Duurzaamheid Jeroen Heuvelink tekende namens de gemeente Lansingerland. Bekijk de vlog van de ondertekening van het energie-akkoord.

De Greenport Westland-Oostland is een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen in de glastuinbouw. Samen werken deze partijen aan een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster.

Greenport Westland-Oostland

De Greenport Westland-Oostland richt zich op het in stand houden en verbeteren van de internationale toppositie van de tuinbouwsector in een groot deel van de provincie Zuid-Holland. Hiervoor is bij de start in oktober 2015 een Visie 2030 neergelegd, die nu verder tot uitvoering gebracht wordt. In deze visie staan 10 pijlers, waaronder de pijler Energie, die zich richt op het klimaatneutraal en emissieloos (uitstootloos) maken van de Greenport.

Duurzaamheidsambities

Het energie-akkoord is een belangrijk vertrekpunt voor het concreet maken van de duurzaamheidsambities van Greenport Westland-Oostland. Specifiek worden doelen gesteld als de CO2-uitstoot van de Greenport in 2030 met 40% te verminderen en in 2050 volledig klimaatneutraal te opereren. Deze doelen wil de Greenport bereiken door het inzetten van energiebesparingstechnieken (Het Nieuwe Telen), verduurzamen, geothermie, Warmte-Koude-Opslag, benutten van (rest)warmte uit de warmterotonde en de ontwikkeling van smart grids.

Ontwikkelingen in Lansingerland

Het energie-akkoord ondersteunt vier concrete ontwikkelingen binnen de gemeente Lansingerland. Voorbeelden hiervan zijn door tuinders opgerichte warmte-coöperaties, zoals Wilgenlei en Noordpolder, het Energiebedrijf Overbuurtsche Polder en het ontwikkelen en verduurzamen van het glastuinbouw gebied FES-Oostland. Daarnaast trekken de gemeente Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland en LTO Glaskracht samen op om het gehele gebied Oostland van duurzame energie te voorzien.

Meer informatie? Kijk eens op www.greenportwo.nl.

foto ondertekening Energieakkoord

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina