Burgemeester Paans van Alblasserdam wordt procesbegeleider bij coalitieformatie in Lansingerland

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Burgemeester Paans van Alblasserdam wordt procesbegeleider bij coalitieformatie in Lansingerland

Burgemeester Paans van Alblasserdam wordt procesbegeleider bij coalitieformatie in Lansingerland

foto Jaap Paans

Op initiatief van verkenner Simon Fortuyn en fractiegenoot Wouter Hoppenbrouwer (Leefbaar 3B) zijn de fractievoorzitters van de beoogde coalitie op woensdag 4 april bij elkaar gekomen om te spreken over het vervolg van de formatie.

De fractieonderhandelaars hebben Jaap Paans gevraagd om de formatie van de nieuwe coalitie van Leefbaar 3B, VVD, WIJ Lansingerland en ChristenUnie te begeleiden.

Ervaren bestuurder

Jaap Paans draait al meer dan twee decennia mee in bestuurlijk Nederland, eerst als griffier in Rotterdam en Dordrecht, dicht tegen colleges van burgemeester en wethouders en gemeenteraden aan en sinds 2015 als burgemeester van Alblasserdam. Paans: “Ik ken Lansingerland natuurlijk goed vanuit mijn functie als griffier in Rotterdam. De gemeente heeft, na de fusie, een bestuurlijk en financieel moeilijke periode achter de rug. Maar het vorige college en burgemeester Van de Stadt hebben effectief orde op zaken gesteld. Lansingerland is een van de aantrekkelijkste woon- en werkgemeenten van de regio. Ik ga met veel plezier, vertrouwen en energie aan de gang om Lansingerland ook de komende vier jaar van een stabiele en hechte coalitie te voorzien.”

Verkenning afgerond

Verkenner Fortuyn: “We zijn in een nieuwe fase aangeland en zoals ik heb beloofd komen we nu met de naam van de procesbegeleider. Unaniem heeft de beoogde coalitie gekozen voor dhr. Paans, niet alleen vanwege zijn bestuurlijke ervaring, maar ook vanwege zijn verbindende persoonlijkheid. Ik heb er alle vertrouwen in; Paans kent de gemeente en weet verbinding te leggen met de gemeenteraad, hij kent beide kanten van het politieke krachtenveld.”

foto Jaap Paans

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina