Brugklasleerlingen ontdekken hun talenten tijdens Expeditie Lansingerland

Home > Zelf Regelen > Nieuws > Brugklasleerlingen ontdekken hun talenten tijdens Expeditie Lansingerland

Brugklasleerlingen ontdekken hun talenten tijdens Expeditie Lansingerland

afbeelding poster expeditie lansingerland

Vandaag zijn alle 1e jaars leerlingen van Melanchthon Business School en Wolfert Lyceum erop uit getrokken naar verschillende locaties in de gemeente Lansingerland waar zij zowel culturele als sportieve activiteiten beleefden. De gemeente Lansingerland organiseert deze expeditie samen met 14 verenigingen uit Lansingerland, omdat zij dit jaar 10 jaar bestaat. Woensdag 13 september zijn de leerlingen van Melanchthon Berkroden en Wolfert Pro aan de beurt. De leerlingen van Melanchthon De Blesewic en Melanchthon Bergschenhoek volgen donderdag.

Expeditie Lansingerland is een feestje waarbij plezier voorop staat. De leerlingen zitten in het eerste jaar van de middelbare school. Er komt veel op hen af; een nieuwe omgeving, nieuwe klasgenoten, mentoren en docenten. Tijdens de expeditie maken ze nader kennis met elkaar via diverse sport- en cultuuractiviteiten in Lansingerland.

Expeditie Lansingerland

’s Morgens verzamelen de leerlingen en geeft de wethouder om 9.00 uur het startsein voor de expeditie. Hierna volgt de warming-up door Elsrobics op onder andere het speciaal gemaakte Lansingerlandlied. Dit lied is aangeleerd door de muziekdocent(en). Als de spieren warm zijn, vertrekken de leerlingen naar de eerste proef van hun programma.

In de dorpskern waar de klas is ingedeeld, vinden vier proeven plaats waaraan de klas deelneemt. De vier proeven duren allen één uur. Zodra de proef klaar is, springen de mentoren en leerlingen gezamenlijk op de fiets naar de volgende proef. Aan het einde van de expeditie vindt een finaleproef plaats waar een leuke prijs mee te winnen is.

Waarmee kan een klas winnen?

De Samenwerkingsprijs is een wedstrijdelement waarbij de klas per proef punten krijgt voor de samenwerking. De klas met de meeste punten aan het einde van Expeditie Lansingerland wint deze prijs.

De Expeditiefotoprijs is een wedstrijdelement waarbij een groepsfoto wordt gemaakt. Welke klas maakt de mooiste, meest creatieve en meest unieke foto van de klas tijdens Expeditie Lansingerland?

foto collage Expeditie Lansingerland

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

Wat vindt u waar in Bergschenhoek?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bergschenhoek

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bergschenhoek

Wetenswaardigheden in Bergschenhoek

Wat vindt u waar in Berkel en Rodenrijs?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Vind een locatie

Werkzaamheden in Berkel en Rodenrijs

Wetenswaardigheden in Berkel en Rodenrijs

Wat vindt u waar in Bleiswijk?

Vind een voorziening

Nieuwbouw in Bleiswijk

Vind een locatie

Werkzaamheden in Bleiswijk

Wetenswaardigheden in Bleiswijk

beoordeel deze pagina