Centrumontwikkeling Berkel en Rodenrijs

In het centrum van Berkel en Rodenrijs vinden er de komende jaren veel ontwikkelingen plaats. Op meerdere plaatsen in het Centrum van Berkel en Rodenrijs bouwen wij nieuwe woningen. Ook het winkelcentrum breiden wij uit. Op deze pagina leest u hier meer over.

Laan van Romen 25

Aan de Laan van Romen 25 in Berkel en Rodenrijs komt een appartementengebouw met 19 appartementen voor senioren. Het gebouw bestaat uit vier woonlagen, maar toont als een drielaags appartementengebouw doordat de vierde laag naar achteren is gebouwd.

Aannemersbedrijf P. Hoogerbrugge BV bouwt deze appartementen in opdracht van Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs (Stichting ASB).

Gemeentewerf 3 en 5

Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs is Batenburg B.V. begin april 2018 met de bouw van zes luxe appartementen, ‘De Werf’ genaamd gestart.

Villa Berckendael

Villa Berckendael wordt gebouwd aan de Werf. Het is een kleinschalige luxe, particuliere zorgvilla voor senioren. Er komen 26 huurappartementen. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Bel voor meer informatie telefoonnummer (0181) 80 99 50.

Weekmarkt

Weekmarkt

De markt is tijdens de werkzaamheden in het gebied rond het plein bij ’t Vierkantje verplaatst naar de tijdelijke locatie aan de Westersingel. We streven ernaar om de markt, na afronding van de werkzaamheden aan de Herenstraat, terug te laten keren naar de Kerksingel, Kerkstraat en Herenstraat.

Parkeerplaatsen

Als we in 2019 starten met de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van het winkelcentrum bij de Westersingel (Berkel Centrum West), gaat dit tijdelijk ten koste van parkeerplaatsen. Ook vervallen de parkeerplaatsen op het plein bij ‘t Vierkantje. Daarom hebben we ter compensatie op het marktterrein parkeervakken aangebracht. U kunt hier parkeren als er geen markt is.

De standplaatshouders die een plek op het plein bij ’t Vierkantje hadden, staan nu tijdelijk bij het Westerwater en Westerplein.

Winkelcentrum

Wij breiden het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs uit aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel. Berkel wordt het hoofdwinkelcentrum van de gemeente. Door de groei van de bevolking neemt de behoefte aan voorzieningen toe.

2019

De opdracht is gegund aan de ontwikkelcombinatie Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep. Medio 2019 start de bouw. Op de website Berkel Centrum West vindt u informatie over de uitbreiding van het winkelcentrum. Geïnteresseerden in horeca, winkels en woningen kunnen zich aanmelden via deze website.

Plein bij ’t Vierkantje

Na de Kerksingel bestraten we nu ook de Nieuw-, Kerk-, Herenstraat en Centrumpassage opnieuw. Het plein wordt een echt ‘verblijfsplein’ met horeca, bankjes, bomen, een waterelement en het carillon. Op de pagina Herinrichting Plein ’t Vierkantje vindt u informatie over de totale herinrichting Plein ’t Vierkantje.