Berkel en Rodenrijs: herinrichting Planetenweg en Oostersingel

De gemeenteraad heeft in maart 2016 besloten maatregelen door te voeren om de Planetenweg en Oostersingel veiliger te maken. Op deze pagina vindt u informatie over het project Planetenweg en Oostersingel.

Maatregelen

De resultaten van de enquête en de inloopavond samen met de reacties van onder andere fietsersbond, hulpdiensten en de RET heeft geleid tot uitwerking van de plannen.

De uitgevoerde maatregelen zijn:

  • de voetgangersoversteekplaatsen bij de Wilgenlaan en Offenbachplantsoen zijn voorzien van signaleringsverlichting in het asfalt.
  • de fietsersoversteken op de gehele Planetenweg/Oostersingel zijn consequent uit de voorrang gehaald en in het Landscheidingsfietspad is een (brom)fietsdrempel aangebracht
  • als snelheidsremmende maatregelen zijn geen Gumatec drempels, maar plateaus bij de voetgangersoversteekplaatsen aangebracht waar die nog niet zijn (3 stuks)

Het omvormen van een klein gedeelte Planetenweg (tussen de rotonde Noordeindseweg en Sterrenweg) van 50 km/h naar 30 km/h, is niet uitgevoerd. Wel is op de hoek Sterrenweg/Planetenweg een bord geplaatst om automobilisten extra te attenderen op het parallelle fietspad waar de fietsers voorrang hebben.

Mobiliteitsplan Berkel

Deze maatregelen maken onderdeel uit van de uitwerking Mobiliteitsplan Berkel, zoals op 31 maart 2016 door de gemeenteraad van Lansingerland is vastgesteld. Het betreft deelbesluit 7.

Heeft u vragen over het project ? Neem telefonisch contact op via telefoonnummer 14 010.

  • Projectleider Planetenweg/Oostersingel: Maarten Soeteman.
  • Mobiliteitsplan Berkel:  Maarten Batenburg.

Ook kunt u uw vraag stellen via ons contactformulier. Vermeld hierbij het projectnummer: POR266.