Berkel en Rodenrijs: herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs. Het buurtpark grenst aan de Gouden Griffelplantsoen. In het buurtpark is er een speelplek voor kinderen van 0 – 6 jaar en een speelplek voor 6 – 14 jaar. Daarnaast is er een speel- en sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.

Nieuw speeltoestel

Voor het nieuwe speeltoestel konden de buurtbewoners kiezen uit drie opties. Er zijn in totaal 72 reacties ontvangen. De meerderheid heeft gekozen voor optie 2 ‘het schip’.

Aanpassingen ontwerp

Wij hebben een aantal reacties ontvangen over de kleuren van het nieuwe kunstgrasveld voor het speel- sportveld. Wij vervangen de oranje kleur door donkergroen. De kleur is aangepast in het definitieve ontwerp.

Definitieve ontwerp

In het animatiefilmpje kunt u zien hoe het definitieve ontwerp van het park er uit gaat zien.

Hondenuitlaatveld

Er zijn veel positieve reacties ontvangen op het hondenuitlaatveld. Wij plaatsen een hekwerk rondom het uitlaatveld en een gedeelte van het hekwerk wordt afgeschermd door beplanting. Ook op het hondenuitlaatveld geldt de opruimplicht.

Overige reacties

In het definitief ontwerp is rekening gehouden met de openheid van het park. Het “Tiny Forest” krijgt struiken tot maximaal vier meter hoog. De struiken belemmeren het overzicht van het park niet. Daar waar nodig komt er een veilige ondergrond onder en bij de toestellen. De basketbalpaal krijgt een rooster en een net, waardoor de bal minder hard op de grond stuitert en hiermee de geluidsoverlast beperkt. Vanwege de veiligheid van het park blijft de verlichting branden.

Planning

De werkzaamheden aan het speel- en sportveld staan gepland vanaf november 2018. Wij verwachten dat de werkzaamheden in het hele buurtpark eind 2019 zijn afgerond.

Vragen?

Heeft u een vraag. Vul het contactformulier in. Vermeld hierbij het projectnummer POR257 ‘Gouden Griffelplantsoen’.