Bomenbuurt Bleiswijk

De openbare ruimte van de Bomenbuurt in Bleiswijk is aan onderhoud toe. Wegen en voetpaden zijn op verschillende plaatsen beschadigd, de riolering kent een paar gebreken en het groen heeft onderhoud nodig.

Bewonersavond

Wij nodigen u graag uit voor een bewonersavond. Tijdens deze avond informeren wij u over de resultaten van de inventarisaties die wij hebben laten doen. De inventarisaties hebben uitgewezen welke wijzigingen er nodig zijn om de riolering, wegen en groenstructuur tot 2030 op orde te hebben.

Bij de inventarisatie is ook naar voren gekomen dat Dunea op enkele plaatsen werkzaamheden gaat uitvoeren aan de waterleiding. De uitvoering van de werkzaamheden van zowel gemeente als Dunea staat gepland voor 2019.

Wanneer: donderdag 13 december
Tijdstip:    tussen 17.00 en 20.00 uur is er een open inloop
Locatie:    Gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek

Aanmelden

Wilt u bij de bewonersavond aanwezig zijn? Geef dit aan ons door via het aanmeldformulier.

Planning

We treffen op dit moment de eerste voorbereidingen en stellen uitvoeringsplannen op. De uitvoering staat gepland voor de zomer van 2019. Aansluitend voeren we de groenwerkzaamheden uit in het najaar van 2019.

Van gas los

De rijksoverheid wil dat alle huishoudens in 2050 onafhankelijk zijn van aardgas. Dat geldt ook voor onze gemeente. Uit een inventarisatie bleek dat Stedin rond 2030 grootschalige werkzaamheden aan het gasnetwerk moet uitvoeren in de Bomenbuurt. Het is de bedoeling om dan een alternatief voor aardgas te realiseren. Welk alternatief de Bomenbuurt krijgt, verkennen we op dit moment en verwerken wij in een warmtevisie. Wij willen daar bewoners van de Bomenbuurt bij betrekken. Wanneer die werkzaamheden over circa 10 à 15 jaar gaan plaatsvinden, betekent dat sowieso een flinke ingreep in de wijken. De grootschalige vervanging van de riolering en bestrating gaan we dan combineren met de ingreep om de  Bomenbuurt te voorzien van een alternatief voor gas. Bij de uitvoering van dit onderhoud houden we daarmee rekening.

Wilt u weten wat u zelf al kunt doen om thuis energie te besparen of op te wekken? Neemt u dan eens een kijkje op de website Energieloket Lansingerland. U vindt hier handige tips en via deze website kunt u een afspraak maken met een energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis en geeft advies op maat.

Tekeningen en lijsten

Via het reactieformulier kunt u reageren op de plannen die de gemeente met de Bomenbuurt heeft. U kunt tot 20 december 2018 12.00 uur reageren.

Vragen?

Via telefoonnummer 14 010 kunt u contact opnemen met:

  •  Maarten Soeteman of Laura Meems.

Ook kunt u uw vraag stellen via ons contactformulier. Vermeld hierbij het projectnummer POR288.