Vuurwerkvrije zone aanvragen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een feestelijk en gezellig Oud en Nieuw. Voor de één hoort daar vuurwerk bij, voor de ander juist niet. In een vuurwerkvrije zone mag niemand vuurwerk afsteken. Wilt u dat de gemeente een locatie tijdens Oud en Nieuw als vuurwerkvrije zone aanwijst? Dan kunt u dit tot en met 16 december 2018 aanvragen.

  • U vult het aanvraagformulier vuurwerkvrije zone met DigiD in.

De toegewezen locaties zijn:

  • Hospice Bergschenhoek
  • Winkelgebied Bergschenhoek
  • Museumhoeve Molenaar Berkel en Rodenrijs
  • Zorgcentrum de Tuinen Bleiswijk

 

 

Meer informatie

Waar vuurwerk voor de één een manier is om Oud&Nieuw te vieren, is het voor de ander een bron van overlast. Om de jaarwisseling voor alle inwoners zo feestelijk en veilig mogelijk te laten verlopen, houden we rekening met alle wensen.

We hanteren verschillende criteria, overlast, schade en gevaar zijn hiervan de belangrijkste. Het voorkomen van overlast voor kwetsbare groepen, dieren en gebouwen heeft prioriteit. Daarnaast kijken we naar ervaringen (waaronder vernielingen) van de afgelopen jaren.

In heel Nederland mag vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur worden afgestoken. In de vuurwerkvrije zones mag helemaal geen vuurwerk afgestoken worden, ook niet tijdens deze uren.

Wie vóór 31 december 18.00 uur vuurwerk afsteekt, krijgt een waarschuwing of een bekeuring. Tijdens de jaarwisseling geldt dit ook voor de aangewezen vuurwerkvrijezones. Illegaal vuurwerk is uiteraard altijd strafbaar.

Team Veiligheid beoordeelt ieder verzoek en koppelt de uitkomst altijd aan u terug.

Het aanwijzen van de omgeving rond een privéwoning in een wijk is niet mogelijk. In dit soort gevallen doen we een beroep op buurtgenoten om hierover samen in gesprek te gaan en een oplossing met elkaar te vinden. Heeft u afspraken kunnen maken? Laat dit aan ons weten. Wij bekijken dan op welke manier wij uw initiatief kunnen faciliteren.