Herinrichting skate- en sportplek Götzenhainsingel Bleiswijk

De huidige toestellen van het skatepark en de sportplek aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk zijn toe aan vervanging. Ook willen wij deze sportplek opnieuw inrichten met populaire buitensporten.

Herinrichting skate- en sportplek 

Er is vorig jaar gestart met de participatie voor een nieuwe skate- en sportplek in Bleiswijk. Via een vragenlijst hebben wij jullie in mei 2021 gevraagd om mee te denken over deze plek. Jullie reacties, suggesties en ideeën zijn waar mogelijk meegenomen in het voorlopig ontwerp. Het ontwerp is met jullie gedeeld via de website en uitgewerkt in een 3D animatie. De animatie is via Youtube te bekijken. Jullie hebben positief gereageerd op het idee om deze openbare sportplek in te richten als skatepark met een voetbalveld en met daarnaast ruimte voor Street Workout, dans en 3×3 basketbal.

Sportplek

Het eerste deel van de sportplek Götzenhainsingel is gereed! Het deel met de 3×3 basketbal, Street Work out, dansvloer en het multifunctionele sportveld is klaar voor gebruik. Ook de jongeren ontmoetingsplek is weer bereikbaar. Komen jullie hier snel sporten of chillen? Van de aanleg (sportplek) is een timelaps gemaakt. Via de timelaps kun je zien hoe de sportplek is aangelegd.

Skatepark

In week 42 start Nine Yards Skateparks Co met de aanleg van het skatepark. De planning is dat het skatepark begin januari gereed is om te gebruiken. De uitvoering is deels ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het deel van het skatepark staat tijdens de uitvoering in de bouwhekken. Het sportpark is tijdens de uitvoering te gebruiken. Er is wel enige overlast op de plek vanwege de werkzaamheden. Ook heeft Nine Yards Skateparks Co tijdens de werkzaamheden een werkterrein ingericht naast het gebouw “de Hangout’, waardoor de fietsenrekken tijdelijk niet bereikbaar zijn.

De toezichthouder vanuit de gemeente is Martin Kraaijenbos, hij is bereikbaar via (010) 800 40 00.

Feestelijke opening

Zodra het skatepark is gerealiseerd is de nieuwe skate- en sportplek gereed en organiseren wij een feestelijke opening. Hierover komt later meer informatie en de opening is afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen op opmerkingen? Stuur dan een mail naar projectenspelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Skate- sportplek Götzenhainsingel’.

Toelichting sporten skate- en sportplek

Het nieuwe skatepark komt op dezelfde plek terug en wordt gemaakt van glad beton. Ook de vloer, ondergrond wordt van beton. In het ontwerp ligt de nadruk op Street elementen, met een aantal toffe transition obstakels. 

Door deze elementen op speelse wijze te combineren ontstaat er een creatief skatepark die op talloze wijze gebruikt kan worden. 

Met de elementen die nu ingetekend zijn, is er voor alle niveaus en voor de diverse disciplines die het park gaan gebruiken genoeg uitdaging.  De disciplines zijn o.a. skaten, stuntsteppen, skeeleren en BMX.

De in het ontwerp opgenomen onderdelen van het skatepark voor Street zijn:

  • A-frame (met gap)
  • Diverse handrails (flatbar/grindrail)
  • Manual pads
  • Diverse curbs/ledges
  • Bank
  • Stair-set
  • Pole-jam
  • Stijle bank
  • Gras-gap

En de onderdelen voor Park zijn: Extension, Speedbump en Fly-out.

De boarding van dit multifunctionele sportveld is aan de binnenkant vlak afgewerkt en maakt daardoor onderdeel uit van het spel. Door de schuine hoeken komt het spel nooit stil de liggen. Het sportveld heeft twee grote doelen en vier kleine doeltjes. Je kunt hier lekker voetballen. Het sportveld is ook geschikt voor andere balspellen zoals hockey, handbal en trefbal. De ondergrond van dit sportveld wordt kunstgras.

Op deze sportplek komt een plek waar je 3×3 basketbal kunt spelen. 3×3 basketbal is een nieuwe vorm binnen de basketbalsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5-5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Het speelveld markeren we door gekleurde belijning op het asfalt aan te brengen. Door de harde ondergrond kan dit sportveld ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Bijvoorbeeld tijdens je Street Workout voor een warming up/down.

Tussen het skatepark en de sportvelden komen toestellen te staan voor Street Workout voor bijvoorbeeld calisthenics. Op deze sporttoestellen kun je trainen vanuit je eigen lichaamsgewicht. In de toestellen zijn pull up bars, horizontale en verticale ladders verwerkt. Onder de toestellen komt een val dempende ondergrond van kunstgras.

Voorbeeld rek Street Workout

De dansvloer wordt een plek met een speciale vloer om samen met je vriendinnen en vrienden dancemoves te oefenen. Dansen is ongekend populair zoals te zien is op de vele filmpjes op sociale media zoals TikTok. Dit is de ideale plek om danspassen te oefenen en om filmpjes te maken om aan vrienden en de rest van Nederland te showen via je Instagram of TikTok. Bij de dansvloer plaatsen wij een paal met een speaker waarmee je jouw muziek van je telefoon kan laten afspelen terwijl je een filmpje maakt of bekijkt tijdens het dansen. De vloer bestaat uit een vlak met een dambord patroon.