Herinrichting skate- en sportplek Götzenhainsingel Bleiswijk

De huidige toestellen van het skatepark en de sportplek aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk zijn toe aan vervanging. Ook willen wij deze sportplek opnieuw inrichten met populaire buitensporten.

Herinrichting skate- en sportplek 

Via een vragenlijst hebben wij jullie afgelopen mei gevraagd om mee te denken over de herinrichting van de skate- en sportplek aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk. Jullie reacties, suggesties en ideeën hebben wij waar mogelijk meegenomen in het voorlopig ontwerp. Het ontwerp en een toelichting kunt u hieronder terugvinden:

Jullie hebben positief gereageerd op het idee om deze openbare sportplek in te richten als skatepark met een voetbalveld met daarnaast ruimte Street Workout, Urban Dance en 3×3 basketbal.

De balsporten houden we graag aan één zijde van de sportplek; zo ver mogelijk van de weg vandaan. Langs het fietspad vervangen we het hekwerk om de ballen op de sportplek te houden en het fietspad veilig te houden. De huidige ingang vanaf het voetpad aan de straatzijde willen wij verwijderen vanwege de veiligheid rondom het nieuwe skatepark. De skate- sportplek is vanaf het jeugdcentrum “The Hangout” goed te bereiken, hier zijn ook genoeg plekken voor het plaatsen van fietsen en brommers. 

Voorlopige ontwerp skate- en sportplek Götzenhainsingel Bleiswijk 

Het nieuwe skatepark komt op dezelfde plek terug en wordt gemaakt van glad beton. Ook de vloer, ondergrond wordt van beton. In het ontwerp ligt de nadruk op Street elementen, met een aantal toffe transition obstakels. 

Door deze elementen op speelse wijze te combineren ontstaat er een creatief skatepark die op talloze wijze gebruikt kan worden. 

Met de elementen die nu ingetekend zijn, is er voor alle niveaus en voor de diverse disciplines die het park gaan gebruiken genoeg uitdaging.  De disciplines zijn o.a. skaten, stuntsteppen, skeeleren en BMX.

De in het ontwerp opgenomen onderdelen van het skatepark voor Street zijn:

  • A-frame (met gap)
  • Diverse handrails (flatbar/grindrail)
  • Manual pads
  • Diverse curbs/ledges
  • Bank
  • Stair-set
  • Pole-jam
  • Stijle bank
  • Gras-gap

En de onderdelen voor Park zijn: Extension, Speedbump en Fly-out.

De boarding van dit multifunctionele sportveld is aan de binnenkant vlak afgewerkt en maakt daardoor onderdeel uit van het spel. Door de schuine hoeken komt het spel nooit stil de liggen. Het sportveld heeft twee grote doelen en vier kleine doeltjes. Je kunt hier lekker voetballen. Het sportveld is ook geschikt voor andere balspellen zoals hockey, handbal en trefbal. De ondergrond van dit sportveld wordt kunstgras. 

Op deze sportplek komt een plek waar je 3×3 basketbal kunt spelen. 3×3 basketbal is een nieuwe vorm binnen de basketbalsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5-5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Het speelveld markeren we door gekleurde belijning op het asfalt aan te brengen. Door de harde ondergrond kan dit sportveld ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Bijvoorbeeld tijdens je Street Workout voor een warming up/down.  

Tussen het skatepark en de sportvelden komen toestellen te staan voor Street Workout voor bijvoorbeeld calisthenics. Op deze sporttoestellen kun je trainen vanuit je eigen lichaamsgewicht. In de toestellen zijn pull up bars, horizontale en verticale ladders verwerkt. Onder de toestellen komt een val dempende ondergrond van kunstgras. 

De Urban Dance wordt een plek met een speciale vloer om samen met je vriendinnen en vrienden dancemoves te oefenen. Dansen is ongekend populair zoals te zien is op de vele filmpjes op sociale media zoals TikTok. Dit is de ideale plek om danspassen te oefenen en om filmpjes te maken om aan vrienden en de rest van Nederland te showen via je Instagram of TikTok. Bij de Urban Dance Ground plaatsen wij een paal met een speaker waarmee je jouw muziek van je telefoon kan laten afspelen terwijl je een filmpje maakt of bekijkt tijdens het dansen. De vloer bestaat uit een vlak met een dambord patroon, de Urban Dance Ground!

Reageren op het ontwerp

Wil je reageren op het ontwerp of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar projectenspelen@lansingerland.nlonder vermelding van ‘Skate- sportplek Götzenhainsingel”. Reageren op het ontwerp kan tot dinsdag 20 juli 2021.

Planning

Het voorlopig ontwerp gaan we verder uitwerken tot een definitief ontwerp. In het definitieve ontwerp verwerken wij de uiteindelijke gekozen toestellen, producten, materialen, kleuren en zitelementen. In september verwachten wij het ontwerp en de plannen voor de herinrichting definitief te hebben. De uitvoering start in het 4de kwartaal van 2021. De sportplek is in het 2de kwartaal 2022 gereed. 

Vragen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar projectenspelen@lansingerland.nl