Herinrichting skate- en sportplek Götzenhainsingel Bleiswijk

De huidige toestellen van het skatepark en de sportplek aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk waren aan vervanging. Daarom is deze sportplek nu opnieuw ingericht met populaire buitensporten.

Herinrichting skate- en sportplek 

In mei 2021 zijn we begonnen met de participatie voor een nieuwe skate- en sportplek in Bleiswijk. Via een digitale vragenlijst zijn inwoners gevraagd om mee te denken over de inrichting hiervan. De reacties, suggesties en ideeën zijn waar mogelijk meegenomen in het voorlopig ontwerp. Het definitieve ontwerp is gedeeld via de website en uitgewerkt in een 3D animatie. De animatie is via YouTube te bekijken. Er is positief gereageerd op het idee om deze openbare sportplek in te richten als skatepark met een voetbalveld met daarnaast ruimte voor Street Workout, dans en 3×3 basketbal.

Sportplek

Het eerste deel van de sportplek Götzenhainsingel was in juli 2022 klaar voor gebruik. Dit is het deel met de 3×3 basketbal, Street Work out, dansvloer en het multifunctionele sportveld. Ook de jongeren ontmoetingsplek is weer bereikbaar. Komt u hier snel sporten of chillen? Van de aanleg (sportplek) is een timelaps gemaakt. Via de timelaps kunt u zien hoe de sportplek is aangelegd.

Skatepark

Halverwege oktober 2022 startte Nine Yards Skateparks Co met de aanleg van het skatepark. Het skatepark is inmiddels klaar. Via de timelaps kunt u zien hoe het skatepark is aangelegd.

Feestelijke opening

Op zaterdag 15 april 2023 is het vernieuwde skate- en sportpark feestelijk geopend door wethouder Michiel Muis. Bekijk hieronder de beelden.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar projectenspelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Skate- sportplek Götzenhainsingel’.

Toelichting sporten skate- en sportplek

Het nieuwe skatepark is op dezelfde plek en is gemaakt van glad beton. Ook de vloer, ondergrond is van beton. In het ontwerp ligt de nadruk op Street elementen, met een aantal toffe transition obstakels. 

Door deze elementen op speelse wijze te combineren ontstaat er een creatief skatepark die op talloze wijze gebruikt kan worden. 

Met de elementen die nu ingetekend zijn, is er voor alle niveaus en voor de diverse disciplines die het park gaan gebruiken genoeg uitdaging.  De disciplines zijn o.a. skaten, stuntsteppen, skeeleren en BMX.

De in het ontwerp opgenomen onderdelen van het skatepark voor Street zijn:

  • A-frame (met gap)
  • Diverse handrails (flatbar/grindrail)
  • Manual pads
  • Diverse curbs/ledges
  • Bank
  • Stair-set
  • Pole-jam
  • Stijle bank
  • Gras-gap

En de onderdelen voor Park zijn: Extension, Speedbump en Fly-out.

De boarding van dit multifunctionele sportveld is aan de binnenkant vlak afgewerkt en maakt daardoor onderdeel uit van het spel. Door de schuine hoeken komt het spel nooit stil de liggen. Het sportveld heeft twee grote doelen en vier kleine doeltjes. U kunt hier lekker voetballen. Het sportveld is ook geschikt voor andere balspellen zoals hockey, handbal en trefbal. De ondergrond van dit sportveld wordt kunstgras.

Op deze sportplek is een plek waar u 3×3 basketbal kunt spelen. 3×3 basketbal is een nieuwe vorm binnen de basketbalsport en hanteert dan ook andere regels dan het traditionele (5-5) basketbal.  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Het speelveld markeren we door gekleurde belijning op het asfalt aan te brengen. Door de harde ondergrond kan dit sportveld ook voor andere activiteiten gebruikt worden. Bijvoorbeeld tijdens je Street Workout voor een warming up/down.

Tussen het skatepark en de sportvelden staan toestellen voor Street Workouts, voor bijvoorbeeld calisthenics. Op deze sporttoestellen kunt u trainen vanuit uw eigen lichaamsgewicht. In de toestellen zijn pull up bars, horizontale en verticale ladders verwerkt. Onder de toestellen ligt een val dempende ondergrond van kunstgras.

Voorbeeld rek Street Workout

De dansvloer is een plek met een speciale vloer om samen met vrienden uw dancemoves te oefenen. Dansen is ongekend populair zoals te zien is op de vele filmpjes op sociale media zoals TikTok. Dit is de ideale plek om danspassen te oefenen en om filmpjes te maken om aan vrienden en de rest van Nederland te showen via uw Instagram of TikTok. Bij de dansvloer plaatsen wij een paal met een speaker waarmee je jouw muziek van je telefoon kan laten afspelen terwijl je een filmpje maakt of bekijkt tijdens het dansen. De vloer bestaat uit een vlak met een dambord patroon.