Wijkrenovatie Schildersbuurt Bleiswijk

De Schildersbuurt in Bleiswijk wordt opgeknapt. Inmiddels is de bestaande riolering afgelopen jaar vervangen. Binnenkort start de uitvoering van de herinrichting van de openbare ruimte. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze werkzaamheden, de globale planning en hoe u met ons in contact kunt komen.

Nadat Stedin en Dunea hun leidingen hebben vervangen en de gemeente aansluitend de riolering, starten we aan het einde van 2022 met de herinrichting van het maaiveld in de Schildersbuurt. Dit betekent dat de wegen, voetpaden, de openbare verlichting en hier en daar wat groen in de wijk wordt vervangen. Aannemingsbedrijf Van Leeuwen GWW bv (hierna: Van Leeuwen) start in oktober 2022 met de voorbereiding van de werkzaamheden, waarna ze met de uitvoering starten.

Het eerste ontwerp is mede opgesteld naar aanleiding van een drietal workshops met bewoners eind 2020. Vervolgens is het ontwerp van de maaiveldinrichting in juli 2021 gepresenteerd aan de bewoners in de kerk aan de Rembrandtlaan in Bleiswijk. De op- en aanmerkingen van bewoners op het ontwerp zijn voor zover mogelijk verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Daar is het definitieve ontwerp (PDF, 576 kB) uit voort gekomen. In dit ontwerp kunt u inzoomen en de legenda bekijken.

Heeft u vragen over het definitieve ontwerp of kunt u het PDF-bestand niet openen? Stuurt u dan een mail naar schildersbuurt@lansingerland.nl.

Het speelveld aan de Jan Steenstraat wordt samen met de bewoners opnieuw ingericht. Uit een enquête onder de bewoners van de Schildersbuurt blijkt de voorkeur uit te gaan naar een ‘sportieve speelplek’ en/of ‘avontuurlijke klim- en obstakelspeelplek’.

Workshop speelveld Jan met buurtbewoners

Op basis van deze uitslag zijn er drie varianten tot stand gekomen; de sportieve speelplek, de avontuurlijke klim- en obstakelspeelplek, en de speelplek waar sport en avontuur hand in hand gaan. Deze varianten werken we verder samen uit met de bewoners die zich voor de workshop reeds hebben aangemeld.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden in de Schildersbuurt? Stel ze dan aan Maartje Enthoven. Zij is de omgevingsmanager van dit project. Tijdens kantooruren is zij telefonisch bereikbaar via (06) 29 31 87 56. Ook kunt u haar mailen op maartje.enthoven@ipcon.nl.

BouwApp ‘herinrichting Schildersbuurt Bleiswijk’

Als u graag op de hoogte blijft over de werkzaamheden in de Schildersbuurt, download dan gratis de BouwApp ‘herinrichting Schildersbuurt Bleiswijk’. U vindt deze in de Play Store of App store. Ook kunt u de app downloaden via de website van BouwApp.

Algemene informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het plan? Mail dan naar schildersbuurt@lansingerland.nl.