Veelgestelde vragen dienstverlening

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 010. Op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie

Voor vragen zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 14 010.

Ja, het servicepunt in het gemeentehuis blijft open. Onze openingstijden zijn wel aangepast. U kunt hier op werkdagen alleen nog op afspraak terecht van 9.00 tot 12.00 uur. Wij adviseren u om uw bezoek uit te stellen als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Nee, het servicepunt in Bleiswijk aan de Dorpsstraat 7 is vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten.

We verzoeken u om alleen contact met ons op te nemen voor spoedeisende zaken. Denk aan het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat verloopt en het aangeven van een geboorte of een overlijden. U kunt daarvoor een afspraak met ons maken via telefoonnummer 14 010 of via onze website.

Nee, wij werken tijdelijk alleen op afspraak. Als u zonder afspraak bij ons langskomt, helpen wij u met het maken van een afspraak. De afspraak wordt alleen gemaakt als uw vraag een spoedeisende karakter heeft.

Voor alle aanvragen die u online kunt regelen, zoals verhuizingen, uittreksels en Verklaring omtrent Gedrag maken wij geen afspraak bij de publieksbalie. Wij verwijzen u voor deze aanvragen naar onze website.

Wij vragen u zoveel mogelijk met PIN te betalen. Bij contant betalen komen u en onze medewerker met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst.

De afspraken die al zijn ingepland in Bergschenhoek of Bleiswijk beoordelen wij op het spoedeisende karakter. Wij nemen contact met u op om aan te geven of de afspraak doorgaat.

Wij volgen de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent onder andere dat onze medewerkers daar waar het kan vanuit huis werken. U kunt dus tijdelijk niet langskomen. Overlegt u met uw contactpersoon of eventueel telefonisch contact mogelijk is.

Nee, we leggen tot 20 mei geen huisbezoeken af. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met inwoners waarbij een huisbezoek staat ingepland nemen we telefonisch contact op.

Op dit moment vinden er weer raads-/commissievergaderingen en beeldvormende avonden plaats. Deze vergaderingen vinden vanwege de coronacrisis plaats in aangepaste vorm.

Alleen de burgemeester als voorzitter van de raad, de griffier en de fractievoorzitters van de diverse partijen zijn in de raadzaal aanwezig. Hierdoor kunnen zij 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenteraad kan zodoende toch de nodige besluiten nemen.

Geen publiek of pers

De vergadering is vanwege alle maatregelen tijdelijk zonder publiek of pers. U kunt de vergadering live volgen of later terugkijken. De vergaderingen staan vermeld op de vergaderagenda op onze website.

Inspreken

Inspreken aan het begin van een raads- of commissievergadering gebeurt nu niet op de gebruikelijke manier in de raadzaal. Wilt u toch gebruik maken van de inspraakmogelijkheid? Stuurt u dan een mail naar griffie@lansingerland.nl om af te spreken op welke manier dit nu wel kan.

Spreekuren wethouders

De spreekuren van de wethouders gaan niet door in deze periode. Er wordt gezocht naar alternatieve oplossingen.