Veelgestelde vragen afvalinzameling

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 010. Op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie

Ja, onze afvalinzamelaar Renewi leegt containers en minicontainers (kliko’s) volgens de normale route. De afvalinzamelaars gaan de werkzaamheden wel meer verspreiden over de dag. Dit houdt in dat zij de ondergrondse verzamelcontainers mogelijk soms al voor 07:30 uur legen.

Ja, u kunt bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek terecht tijdens de reguliere openingstijden.

Maar let op: komt u alleen naar het afvalbrengstation als dit echt noodzakelijk is. Ook bij het afvalbrengstation letten wij de komende tijd op het aantal bezoekers als onderdeel van de coronamaatregelen. Verkeersregelaars zien er op toe dat er per keer maximaal 5 bezoekers op het terrein zijn. Op deze manier kan iedereen zich aan de  gepaste afstand van 1,5 meter houden. Door deze maatregelen kunnen wij de dienstverlening voortzetten. Bedankt voor uw medewerking.

.

De huis-aan-huis inzameling van papier wordt tijdelijk verplaatst naar overdag. Dit betekent dat vanaf april de minicontainer voor papier overdag wordt geleegd. Zet uw minicontainer voor papier op uw ophaaldag voor 7.30 uur langs de weg. Op www.mijnafvalwijzer.nl onder mededelingen vindt u de actuele informatie over de inzameldagen van papier in uw buurt.

Is uw papiercontainer donderdag niet geleegd? Haal uw papiercontainer nog niet binnen. Het papier wordt dan bij u in de straat op de vrijdag opgehaald.

Voor meer informatie kunt u bellen met de klantenservice van Renewi via (010) 44 54 199 of mailen naar lansingerland@renewi.com.