Urban Sportspark

In 2019 plaatsen wij sporttoestellen in het Annie M.G. Schmidt Park. Deze toestellen zijn gericht op buitensporten zoals calisthenics, bootcamp en freerunning. Wij nodigen inwoners uit om mee te denken over het sportspark.

Wat gaan we doen?

In het derde kwartaal 2019 realiseren wij een sportpark in het Annie M.G. Schmidt Park. Hiermee spelen we in op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek ook wel Urban Sportspark genoemd. Hiermee stimuleren wij iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht.

Meedenken

Voor het sportpark ligt er nog geen concreet ontwerp. Ook de exacte locatie in het Annie M.G. Schmidt Park hebben wij nog niet bepaald. We willen beide onderwerpen samen met inwoners invullen. U kunt op twee manieren op het ontwerp en de locatie reageren:

  • Geef uw opmerkingen, ideeën of suggesties door via het reactieformulier of;
  • Meld u aan via het reactieformulier voor de klankbordgroep als potentiele gebruiker/sporter.

Wij nemen uw reactie mee als input bij het opstellen van het ontwerp en voor het bepalen van de locatie.

Uitnodiging deelname klankbordgroep

Wij vinden het belangrijk dat inwoners mee kunnen denken over de totstandkoming van het Urban Sportspark. Wij nodigen u daarom uit om deel te nemen aan de klankbordgroep. Samen met andere deelnemers aan de klankbordgroep ‘ontwerpen en bouwen’ we het sportpark in het klein in de vorm van een maquette.

Voor de klankbordgroep organiseren we twee opeenvolgende bijeenkomsten. Het is belangrijk dat u beide bijeenkomsten aanwezig bent. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Bleiswijk. Data en tijdstippen van de bijeenkomsten:

De eerste bijeenkomst is op woensdag 20 februari van 16.00 uur tot circa 18.00 uur.
De tweede bijeenkomst is op donderdag 7 maart van 16.30 uur tot circa 18.00 uur.

Reageren en aanmelden

U kunt tot en met zondag 17 februari 2019 het reactieformulier invullen. Als u zich wilt aanmelden voor de klankbordgroep kan dit ook via dit formulier. Het aantal plaatsen in de klankbordgroep is beperkt. Wanneer u zich heeft aangemeld voor de klankbordgroep, ontvangt u per mail de definitieve uitnodiging met daarin meer informatie.

Ontwerp

Wij verwachten in april 2019 het ontwerp bekend te maken. Wij publiceren het ontwerp op de website en via de nieuwsbrief van de gemeente. Daarna kunnen inwoners reageren op het ontwerp. Indien noodzakelijk passen wij naar aanleiding van de ontvangen reacties het ontwerp aan.

Tot slot

Heeft u nog vragen? Mail dan naar urbansportspark@lansingerland.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en kenmerk POR322 ‘AMGS Park Sportvoorziening’.

Een Urban Sportspark is een openbare sportplek voor diverse buitensportactiviteiten. Dat zijn sporten zoals onder andere Calisthenics, Freerunning, Ninja Warrior, Bootcamp en Slacklinen. De combinatie van verschillende sporten bij elkaar maakt het Urban Sportspark uniek. Het biedt zowel jong als oud de gelegenheid om in de buitenlucht te sporten en bewegen.

Bij deze sporten maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht en van een variëteit aan toestellen en obstakels in de openbare ruimte. De toestellen en obstakels bestaan naast sporttoestellen ook uit obstakels zoals boomstammen, muurtjes en hekjes. Deze worden geplaatst op gras, kunstgras en zand. Door de verschillende bewegingsvormen, parcours, obstakels en ondergronden train je het lichaam optimaal. Sporten op deze plek kan individueel en in groepsverband.