Urban Sportspark

In 2019 plaatsen wij sporttoestellen in het Annie M.G. Schmidt Park. Deze toestellen zijn vooral gericht op buitensporten zoals calisthenics, bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en freerunning. Het Urban Sportspark wordt een uniek sportpark vanwege de vele mogelijkheden om te sporten. Nog nergens in Europa is er een park die door de unieke samenvoeging van bovengenoemde sporten zo veelzijdig is.

Het sportpark is een openbare sportplek en voor iedereen beschikbaar. Hiermee spelen wij in op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek en stimuleren wij iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht.

Locatie en inrichting Urban Sportspark

Vanuit de inwoners kwamen via het reactieformulier twee voorkeurslocaties naar voren. Met de klankbordgroep is gekozen voor de locatie tussen de skatebaan en het zwembad in het centrale deel van het park. Het park gaat straks bestaan uit twee gedeeltes om te sporten. Het eerste deel richten wij in met officiële sporttoestellen. Deze komen te staan op een kunstgrasvalondergrond. Het tweede deel richten wij in met hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en met betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen.

Klankbordgroep en ontvangen reacties

Samen met de klankbordgroep hebben wij de locatie en de inrichting van het Urban Sportspark besproken en bepaald. De reacties, wensen en ideeën vanuit de klankbordgroep en via de ontvangen reactieformulieren hebben wij zoveel mogelijk meegenomen. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat verlichting en een watertappunt gewenst is. Wij bekijken de mogelijkheden om dit te realiseren.

Maquette en ontwerp

In het gemeentehuis staat een maquette van het Urban Sportspark. Dit geeft een goed beeld van het sportspark met de verschillende elementen. De maquette kunt u tot half april tijdens openingstijden bekijken in de publiekshal.

Ontwerp bekijken? Deze bestaat uit een inrichtingstekening en een infographic. U kunt beide documenten hieronder bekijken.

Vragen?

Wilt u reageren op de plannen voor het Urban Sportspark, of heeft u naar aanleiding van het ontwerp nog vragen en/of opmerkingen? Dan kunt u tot 22 april reageren door een e-mail te sturen naar urbansportspark@lansingerland.nl.

Een Urban Sportspark is een openbare sportplek voor diverse buitensportactiviteiten. Dat zijn sporten zoals onder andere Calisthenics, Freerunning, Ninja Warrior, Bootcamp en Slacklinen. De combinatie van verschillende sporten bij elkaar maakt het Urban Sportspark uniek. Het biedt zowel jong als oud de gelegenheid om in de buitenlucht te sporten en bewegen.

Bij deze sporten maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht en van een variëteit aan toestellen en obstakels in de openbare ruimte. De toestellen en obstakels bestaan naast sporttoestellen ook uit obstakels zoals boomstammen, muurtjes en hekjes. Deze worden geplaatst op gras, kunstgras en zand. Door de verschillende bewegingsvormen, parcours, obstakels en ondergronden train je het lichaam optimaal. Sporten op deze plek kan individueel en in groepsverband.