Urban Sportspark

Logo Urban SportsparkHet Urban Sportspark Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark is uniek door de vele mogelijkheden die er zijn om te sporten. Nog nergens in Europa is er een sportpark waar het sporten zo veelzijdig is. Deze openbare sportplek, die voor iedereen toegankelijk is, is op zaterdag 28 september officieel geopend!

Diverse buitensporten

In het Urban Sportspark kun je de volgende sporten/disciplines beoefenen: Calisthenics, Boulderen, Bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en Freerunning. Het eerste deel van het sportpark is ingericht met officiële sporttoestellen. Deze staan op een kunstgrasvalondergrond. Het tweede deel is ingericht met hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen. Met dit sportpark spelen wij in op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek en stimuleren wij iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht.

Locatie

Het Urban Sportspark ligt in het Annie M.G. Schmidtpark, tussen de skatebaan en zwembad De Windas in Bergschenhoek.

Aftermovie opening Urban Sportspark

Klankbordgroep

De komst van het sportpark is mede te danken aan het initiatief van Len, een jongen van 12 jaar uit Lansingerland. Hij stuurde een brief aan de burgemeester met zijn droom: een freerunpark in de gemeente. Er volgden gesprekken met Len en er werd een klankbordgroep samengesteld. Hierin zaten diverse sporters, personal trainers, en jeugd- en jongerenwerk. De klankbordgroep heeft o.a. meegedacht over de locatie en de inrichting van het Urban Sportspark. De reacties, wensen en ideeën vanuit de klankbordgroep en via ontvangen reactieformulieren van inwoners zijn zoveel mogelijk meegenomen.

Lessen door professionals

Na de opening worden gedurende een aantal weken op verschillende momenten lessen gegeven door professionals waar je aan mee kunt doen. Bekijk hieronder per disciplines wanneer dit is. Meer informatie vind je ook via de onderstaande linkjes per sport.

Ontwerp

Wilt u het ontwerp bekijken? Deze bestaat uit een inrichtingstekening en een infographic. U kunt beide documenten hieronder bekijken.