Gemeentedichter

De gemeente Lansingerland wil alle inwoners enthousiast maken voor poëzie, schrijverstalent stimuleren en Lansingerland vanuit een nieuw perspectief etaleren. In 2018 is daarom de eerste gemeentedichter van Lansingerland aangesteld. Hij of zij schrijft en draagt voor over Lansingerland en over gebeurtenissen die met de gemeente te maken hebben. Dit op een ludieke, kritische of anderszins verrassende wijze. Het is de bedoeling dat het stokje na een periode van twee jaar wordt overgedragen aan een volgende gemeentedichter.

Mark Boninsegna

Mark Boninsegna is zaterdag 17 november 2018 tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie in het Bleiswijkse Theater ’t Web, op voordracht van de Bibliotheek Oostland, officieel benoemd tot gemeentedichter van Lansingerland. Hij is geboren in Berkel en Rodenrijs en al enige jaren actief als ‘bibliotheekambassadeur’ van de Bibliotheek Oostland. Met zijn uiteenlopende activiteiten spreekt hij verschillende doelgroepen aan. Volgens Mark is zijn poëzie zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Een uitgebreide biografie en meer over zijn werk is te vinden op de website van Mark Boninsegna.

Gedichten

Mark heeft een aantal gedichten voor Lansingerland geschreven. Speciaal voor nieuwjaar schreef hij het gedicht O Lansingerland (pdf).

In de film vertelt Mark over zijn passie en waarom hij gemeentedichter is geworden.