Paspoort of identiteitskaart aanvragen, 18 jaar of ouder

Het aanvragen en ophalen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Wilt u dit product aanvragen? Maak op tijd een afspraak! Wij doen ons uiterste best dat u binnen 2 weken een afspraak met ons heeft. Na het aanvragen duurt het 5 werkdagen voordat u het document kunt ophalen.

Afspraak maken

U vraagt een paspoort of identiteitskaart aan door een afspraak te maken.

Informatie

Informatie over identiteitsfraude en soorten reisdocumenten vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Paspoort

 • € 73,20
 • Tweede paspoort of zakenpaspoort: € 73,20
 • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort: € 55,35
 • Spoed: het bedrag van het aangevraagde paspoort en € 49,85 extra

Identiteitskaart

 • € 58,30
 • Spoed: het bedrag van het aangevraagde identiteitskaart en € 49,85 extra

 • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u nog heeft, ook als ze zijn verlopen.
 • 1 recente pasfoto in kleur, die voldoet aan de pasfoto-eisen.
 • Uw pinpas of contant geld. U betaalt direct bij de aanvraag.
 • Voor aanvraag 2e paspoort (geldigheid 2 jaar): een brief van de werkgever met doel van de reis of een document waaruit blijkt dat u een aanvraag visum heeft ingediend terwijl u gelijktijdig op reis gaat naar een andere bestemming.
  Voorwaarden:
  – uw 1e paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  – uit uw reisgedrag moet blijken of u in aanmerking komt voor een 2e paspoort

Wij versturen uw aanvraag naar het bedrijf dat paspoorten en identiteitskaarten maakt. Tijdens de aanvraag ontvangt u een afhaalbewijs. Dit bewijs neemt u mee bij het afhalen van uw paspoort of identiteitskaart.

Bij de aanvraag van uw paspoort of identiteitskaart maakt de medewerker aan de balie direct een afspraak voor het afhalen van uw document. Lukt dit niet omdat u uw agenda niet bij u heeft maak dan zelf een afspraak voor het afhalen van uw paspoort of identiteitskaart.

Het kost 5 werkdagen om uw paspoort of identiteitskaart te maken.

Let op:
Vergeet niet alle paspoorten en identiteitskaarten die u hebt mee te nemen, ook als ze zijn verlopen (en nog niet ongeldig gemaakt zijn) en je afhaalbewijs.

Geen afhaalbewijs? Neem bij het afhalen dan uw geldige paspoort of identiteitskaart mee.

Heeft u uw paspoort of identiteitskaart snel nodig? Bel dan met 14 010 voor een spoedaanvraag. Bij spoed betaalt u extra kosten.

Maakt u de afspraak voor  3 uur ’s middags, dan kunt u in principe uw paspoort of identiteitskaart de eerstvolgende werkdag ophalen in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Bij de spoedaanvraag maakt de medewerker van de balie direct hiervoor een afspraak.

Let op:
Een spoedaanvraag kunt u niet in het servicepunt Bleiswijk doen.

Wij kunnen u niet garanderen dat het paspoort of de identiteitskaart op tijd binnen is. Wij zijn afhankelijk van de postbezorging en het bedrijf dat de documenten levert. Houd er rekening mee dat zaterdagen, zondagen en feestdagen geen werkdagen zijn. Op deze dagen krijgen wij geen paspoorten of identiteitskaarten bezorgd.

Noodpaspoort

Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een noodpaspoort.

Als u alleen reist met uw minderjarige kind (tot 18 jaar), moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de andere ouder. Reist u zonder deze toestemming? Dan kan politie en douane dat zien als onttrekking aan het ouderlijk gezag en internationale kinderontvoering.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u het toestemmingsformulier reizen met minderjarige naar het buitenland downloaden.