Bromfietsrijbewijs aanvragen

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets, scooter, brommer, snorfiets, brommobiel of quad (met typekeuring als bromfiets) rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht.

Afspraak maken

Je vraagt een bromfietsrijbewijs aan door een afspraak te maken.

Informatie

Informatie over het halen van een bromfietsrijbewijs vind je op de website van het CBR.

Meer informatie

  • € 39,75
  • Spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 34,10 extra

  • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
  • Je pinpas of contant geld. Je betaalt direct bij de aanvraag.
  • 1 recente pasfoto in kleur,  die voldoet aan de pasfoto-eisen. Je kunt bij ons in het gemeentehuis pasfoto’s laten maken.

Ja, dat kan. Je kunt zelf je pasfoto’s in het servicepunt in het gemeentehuis laten maken. Hiervoor hebben we een mobiele fotostudio geplaatst.

De fotostudio is uitgerust met de meest moderne software om kwalitatief goede pasfoto’s te maken. De kosten voor 5 pasfoto’s zijn € 10, —. Je kunt met contant geld betalen in de fotocabine of een muntje kopen (alleen met PIN) bij de receptie. In de cabine van de fotostudio vind je uitleg hoe je de pasfoto’s kunt maken. Heb je hulp nodig? Onze gastheren en –vrouwen helpen je graag.

De fotocabine is geschikt voor mindervaliden. Je kunt met een scootmobiel of rolstoel de cabine inrijden.

Pasfoto’s maken kan van maandag tot en met vrijdag. Je kunt hiervoor van 8.00 tot 19.00 uur bij ons terecht. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Als je pasfoto’s wilt laten maken, zorg dan dat je eerder aanwezig bent. Zo kan jouw afspraak met ons op de afgesproken tijd plaatsvinden.

Wij sturen jouw aanvraag door naar de RDW.

Bij de aanvraag van jouw bromfietsrijbewijs maakt de medewerker aan de balie direct een afspraak voor het afhalen van dit document. Lukt dit niet omdat je jouw agenda niet bij je hebt maak dan zelf een afspraak voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs.

Wat neemt u mee

  • uw rijbewijs
  • uw afhaalbewijs

Het kost 5 werkdagen om je bromfietsrijbewijs te maken.

Afhaalbewijs kwijt? Neem bij het afhalen van je bromfietsrijbewijs dan je geldige paspoort of identiteitskaart mee.