Helpt u mee als stembureaulid of teller?

Wilt u ons helpen bij de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart 2023? Wat leuk! Onze stembureaus zijn dan open van 7.30 tot 21.00 uur. Op donderdag 16 maart 2023 tellen we de stemmen centraal op kandidaatsniveau in het gemeentehuis. We hebben ontzettend veel aanmeldingen gekregen op onze oproep. Op dit moment hebben we alleen nog reserve stembureauleden nodig en reserve avondtellers. Is dat iets voor u? U kunt zich nog steeds aanmelden.

Aanmelden

Bent u beschikbaar als reserve stembureaulid of staat u stand-by om op 15 maart in de avond de stemmen te tellen? In onze nieuwe verkiezingsportal geeft u aan welk stembureau uw voorkeur heeft en welke taak u wilt vervullen. Voor centraal tellen op donderdag 16 maart hebben wij al meer dan voldoende vrijwilligers die ons helpen.

In ieder stembureau zijn per shift 4 stembureauleden aanwezig. Wij kennen in Lansingerland 2 shifts. Van 7.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur. Alle stembureauleden helpen ’s avonds na 21.00 uur in het stembureau met het tellen van de stemmen op lijstniveau. Niet op kandidaatsniveau, want dat vindt plaats tijdens centraal tellen op donderdag 16 maart 2023. Dat betekent dus dat de stembureauleden van shift 1 ’s avonds weer teruggaan naar het stembureau.

Vergoeding

Voor jouw inzet in het stembureau ontvangt u een vergoeding. De hoogte is afhankelijk van de taak die u gaat uitvoeren.

  • Voorzitters ontvangen een vergoeding van € 180,-. Plaatsvervangende voorzitters krijgen € 170,-.
  • Aan stembureauleden keren we € 160,- uit.
  • Helpt u alleen mee met tellen op de verkiezingsdag dan kunt u rekenen op € 45,-.
  • Als u meehelpt bij het centraal tellen van de stemmen als teller ontvangt u € 75,-.   

Lunch en diner regelt u zelf

Uw maaltijden, zoals een lunch en diner verzorgt u zelf. U ontvangt hiervoor een vergoeding van € 15,00. Vanuit de gemeente organiseren we geen catering. Wel zorgen we voor koffie, thee en een tussendoortje.