Meld je nu aan als stembureaulid/teller

Wil je ons helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022? Wat leuk! Onze stembureaus zijn dan open van 7.30 tot 21.00 uur. Voor een soepel verloop van de verkiezingen zijn veel stembureauleden en tellers nodig. Inmiddels hebben we genoeg aanmeldingen ontvangen. Als je mee wilt helpen bij deze verkiezingen, plaatsen we je op onze reservelijst. Ook als je mee wilt helpen bij het Centraal Tellen van de stemmen op kandidaatsniveau op donderdag 17 maart 2022.

Aanmelden voor de reservelijst

Als je 18 jaar of ouder bent kun je je aanmelden als stembureaulid en/of teller. In het aanmeldformulier kun je aangeven wat je wilt doen. Voor het invullen van het formulier heb je jouw DigiD nodig. Je hoeft hierdoor minder gegevens in te voeren en wij kunnen jouw aanmelding veilig en snel verwerken.

Let op: na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging in je mailbox. Het kan zijn dat deze e-mail in je spam terechtkomt.

Training voor stembureauleden

Om je goed voor te bereiden op jouw rol in het stembureau volg je verplicht een online training. Ook organiseren we een klassikale training. Voor zowel de online training als de klassikale training ontvang je een uitnodiging.

Vergoeding

Als je meehelpt bij de verkiezingen ontvang je per verkiezingsdag een vergoeding.

  • Op maandag en dinsdag bedraagt de vergoeding voor een stembureaulid € 125,00. Op woensdag is dat € 150,00. Hiervoor neem je zitting op het stembureau en tel je na het sluiten van het stembureau alleen op woensdag 16 maart de stemmen op lijstniveau (dus niet op kandidaatsniveau). Op maandag en dinsdag wordt er niet geteld. Dit gebeurt door een andere ploeg op de woensdag.
  • Als voorzitter ontvang je een vergoeding van € 150,00 op maandag en dinsdag. Op woensdag is de vergoeding € 175,00.
  • Wanneer je op woensdagavond 16 maart alleen helpt bij het tellen van de stemmen (avondteller) krijg je hiervoor € 30,00.
  • Doe je mee aan Centraal Tellen op donderdag 17 maart ontvang je een vergoeding van € 75,00.

Lunch en diner regel je zelf

Jouw maaltijden, zoals een lunch en diner verzorg je zelf. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 15,00 per verkiezingsdag. Vanuit de gemeente organiseren we geen catering. Wel zorgen we voor koffie, thee en een tussendoortje.