Het Lansingerlands Initiatief

Lansingerland bruist van de ideeën. Wij zijn trots op de betrokkenheid, creativiteit en energie van onze inwoners. Heeft u een goed idee om uw straat, wijk of de hele gemeente nog mooier, socialer, duurzamer of groener te maken? Een idee waar meer Lansingerlanders blij van worden? Doe dan mee aan het Lansingerlands Initiatief!

Hoe werkt het Lansingerland Initiatief?

Aanmoedigingsbedrag

Wij stellen voor één of meerdere initiatieven een aanmoedigingsbedrag beschikbaar. Dit bedrag is maximaal 50% van uw totale kosten. Er is in totaal € 60.000,00 te verdelen. Lansingerland maakt uw initiatief graag mede mogelijk!

De inwoner bepaalt!

Tijdens de Verkiezing van het Lansingerlands Initiatief kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk bepaalt de inwoner wie er met zijn of haar initiatief aan de slag kan gaan.

Waarover kunt u een initiatief indienen?

Bij het Lansingerlands Initiatief kan het over van alles gaan, iets groots of iets kleins, als het maar toegevoegde waarde heeft voor Lansingerland en haar inwoners. Initiatieven met een overwegend particulier en/of commercieel belang zijn uitgesloten. Vanzelfsprekend moet het initiatief binnen de gemeentegrenzen realiseerbaar zijn.

Voorbeelden van initiatieven die eerder zijn ingediend: een Zangfietspad, een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark en de herbouw van Tol ’t Meerhek in de Groenzoom.

Let op:
U draagt niet alleen het initiatief aan, maar u voert het ook zelf uit.

Informatiebijeenkomst en projectplan

Op donderdag 13 december houden wij een informatiebijeenkomst voor alle initiatiefnemers. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het gemeentehuis. Hier hoort u welke vervolgstappen u moet zetten om tot een kansrijk plan te komen. Daarnaast lichten wij de regels van het Lansingerlands Initiatief verder toe.

Na de informatiebijeenkomst zet u uw initiatief om in een uitgewerkt plan. Dit plan dient u uiterlijk maandag 28 januari 2019 in.

Informatiebijeenkomst gemist?

Heeft u de informatiebijeenkomst gemist en wilt u alsnog een initiatief indienen? Neem dan contact met ons op via initiatief@lansingerland.nl of via telefoonnummer 14 010 om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over het Lansingerlands Initiatief? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 010 of via  initiatief@lansingerland.nl.