Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u via de gemeente voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basis en een aanvullend pakket, waarmee u uitgebreid en goed verzekerd bent voor zorgkosten. Voor meer informatie en om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente gaat u naar de website van Gezond verzekerd.

De polis kent twee aanvullende pakketten:

  1. AV Lansingerland Standaard
  2. AV Lansingerland Top

Als u nog geen gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering en hier wel voor in aanmerking komt, dan is het belangrijk dat u voor 1 januari naar ons aanbod overstapt via de website Gezond Verzekerd.

Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 31 december bij ons binnen is. Houd er hierbij rekening mee dat de postbezorging rond de Kerstdagen vertraagd kan zijn.

Veel voor een beetje kalender

Wilt u de Veel voor een Beetje Kalender ontvangen en heeft u deze nog niet eerder ontvangen? Neem dan contact op met 14010.

Meer informatie

Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering of de verschillende pakketten? Neem dan contact op met de klantenservice van DSW Zorgverzekeraar via het telefoonnummer (010) 246 64 66. Of kijk op de website van DSW.

Voor vragen over de collectieve zorgverzekering kunt u contact opnemen met het team Participatie via telefoonnummer 14 010 van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering of met een vraag over hoe u zich kunt aanmelden voor ons aanbod vanaf 1 januari 2020.

 

Voor hulp bij het aanvragen, kunt u terecht op het spreekuur Samen Doen! Iedere donderdag tussen 09:00 tot 10:30 uur in de Standar, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek. U hoeft geen afspraak te maken.

Op 05 december, 12 december en 19 december zal er een medewerker van DSW zorgverzekeraar aanwezig zijn tijdens het spreekuur Samen Doen om vragen te beantwoorden. U kunt dan ook gelijk de verzekering aanvragen.

 

Als u geen toegang hebt tot een computer met internetverbinding, dan kunt u het volgende doen:

  1. Op het spreekuur Samen Doen vult u samen met de medewerker de aanvraag digitaal in. Dit zorgt voor de snelste afhandeling van uw aanvraag!
  2. Bij de balie van het gemeentehuis haalt u een papieren aanvraagformulier op. U vult dit formulier in en stuurt dit op naar de gemeente, Antwoordnummer 15016, 2650 VH Berkel en Rodenrijs. Wij sturen het formulier vervolgens door naar de zorgverzekeraar.

In de folder collectieve zorgverzekering staan de voorwaarden en  de maximale inkomensbedragen netto per maand.