Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u via de gemeente voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basis en een aanvullend pakket, waarmee u uitgebreid en goed verzekerd bent voor zorgkosten. Voor meer informatie en om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente gaat u naar de website van Gezond verzekerd.

De polis kent twee aanvullende pakketten: AV Lansingerland Standaard en AV Lansingerland Top.

Als u nog geen gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering en hier wel voor in aanmerking komt, dan is het belangrijk dat u voor 1 januari naar ons aanbod overstapt via de website Gezondverzekerd.

Als u geen toegang hebt tot een computer met internetverbinding, dan kunt u bij de balie van het gemeentehuis een papieren aanvraagformulier ophalen. U moet dit formulier invullen en opsturen naar de gemeente, Antwoordnummer 15016, 2650 VH Berkel en Rodenrijs. Wij sturen het formulier vervolgens door naar de zorgverzekeraar.

Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 31 december 2018 bij ons binnen is. Houd er hierbij rekening mee dat de postbezorging rond de Kerstdagen vertraagd kan zijn.

Meer informatie

Voor vragen over de collectieve zorgverzekering kunt u contact opnemen met het team Participatie via telefoonnummer 14 010 van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering of met een vraag over hoe u zich kunt aanmelden voor ons aanbod vanaf 1 januari 2019.

Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering of de verschillende pakketten? Neem dan contact op met de klantenservice van DSW Zorgverzekeraar via het telefoonnummer (010) 246 64 66.

Voor hulp bij het aanvragen, kunt u terecht op het spreekuur Samen Doen! Iedere donderdag tussen 09:00 – 11:00 uur in de Standar, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek. U hoeft geen afspraak te maken.