Informatiebijeenkomsten collectieve inkoopactie isolatie en warmtepompen Bleiswijk-Zuid

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 april 2023, 14.05 uur

De gemeente Lansingerland, het Energieloket en Susteen organiseerden op 17 april voor de inwoners van Bleiswijk-Zuid een informatieavond over isoleren en de collectieve inkoop hiervan. Op 18 april was er voor de eigenaren van goed geïsoleerde woningen een avond over warmtepompen.

De gemeente Lansingerland helpt en stimuleert woningeigenaren om hun woning beter te isoleren. En daarbij mogelijk ook de overstap te maken naar een hybride warmtepomp of zelfs naar volledig aardgasvrij. Zeker met de huidige energieprijzen zijn er veel maatregelen die niet alleen goed voor het klimaat, maar ook financieel erg interessant zijn en het comfort van de woning flink verbeteren. Zo houden bewoners hun energierekening betaalbaar en bereiden we ons voor op een toekomst zonder aardgas. De informatieavonden zijn bedoeld om inwoners te informeren over de mogelijkheden voor hun woning.

Energie besparen en isoleren

Om maandag 17 april kwamen inwoners van Bleiswijk-Zuid bij elkaar in de Raadzaal van het gemeentehuis. Zij kregen een inspirerend verhaal van energiecoach Jan Boonekamp. Niet alleen isoleren is belangrijk, maar ook bewustzijn en gedrag hebben veel invloed op de energierekening. “Zorg dat je weet wat je verbruikt”, was de boodschap van Jan. Het bedrijf Susteen gaf een toelichting op de collectieve inkoopactie van de gemeente. Susteen komt bij deelnemers aan de actie langs om hun woning in kaart te brengen. Dit doen ze grondig. Zo gaan ze met een camera de spouwmuur in, verkennen de kruipruimte, meten de isolatiewaarde van het glas en bekijken het dak. Dit zetten ze allemaal in een energieadvies. Op basis van dit advies krijgt de deelnemer via Susteen vrijblijvende offertes voor de maatregelen die geschikt zijn voor de woning.

Verwarmen met een warmtepomp?

Eigenaren van een woning met energielabel A of B hebben al een goed geïsoleerde woning. De woningen zijn ‘klaar’ om te verwarmen met een (hybride) warmtepomp. In een bomvol jeugdcentrum The Hangout in Bleiswijk kregen ruim 50 Bleiswijkers informatie over warmtepompen van de gemeente en het Energieloket. Energiecoach Otto Waagmeester liet alle voor- en nadelen, kosten en geluidsoverlast de revue passeren. Een informatieve avond over een complex onderwerp. Acht deelnemers van de avond gaan, samen met de gemeente, de mogelijkheden voor een warmtepomp voor hun woning in beeld brengen. Deze groep gaat de woningen in kaart brengen, samen offertes opvragen en deze vergelijken. Op basis hiervan maken ze de keuze of de overstap interessant is.

Alle regelingen op een rij

Op de pagina over Energie besparen vindt u alle regelingen op een rij.