Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Home > In de Gemeente > Werkzaamheden > Groenwerkzaamheden > Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Vanaf: 4e kwartaal 2018

Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs. Het buurtpark grenst aan de Gouden Griffelplantsoen. In het buurtpark is er een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar en een speelplek voor 6 - 14 jaar. Daarnaast is er een speel-sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.

plattegrond buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Voorlopig Ontwerp

Het kunstgrasveld en de hekwerken bij het speel- sportveld worden vervangen. Ook wordt er één speeltoestel op het speelveld 0 – 6 jaar vervangen. Deze geplande werkzaamheden zijn verwerkt in het voorlopig ontwerp. Daarnaast zijn er een aantal wijzigingen en toevoegingen in de inrichting van het buurtpark. Door een aantal van deze aanpassingen is de omgeving beter voorbereid op de hevige regenbuien en langere periodes van hitte en droogte die wij in de toekomst verwachten. Ook zijn er reacties vanuit de reactieformulieren en de participatiebijeenkomst verwerkt in het ontwerp. Een aantal ingebrachte punten zijn verschillend en tegenstrijdig. Het is daardoor niet mogelijk om met alle punten rekening te houden. Van het ontwerp is een animatiefilmpje gemaakt. U kunt het voorlopig ontwerp ook inzien via onderstaand document.

Nieuw speeltoestel

Voor het nieuwe speeltoestel kunnen de kinderen en u kiezen uit drie opties; een kabouterkasteel, een piratenschip of kruipdoor-sluipdoor. U kunt de nieuwe toestellen bekijken via onderstaand document.

Het uitgangspunt voor het nieuwe speeltoestel is dat het voor eenzelfde leeftijd geschikt is als nu en het toestel een gelijke speelwaarde heeft. Reageren kan vóór maandag 17 september 2018 via het reactieformulier. Als u een reactie wilt geven op de plannen voor de aanpak buurtpark Gouden Griffelplantsoen kan dit ook via het reactieformulier.

Vervolg

Wij verwerken alle keuzeformulieren en tellen de stemmen voor het nieuwe speeltoestel. De keuze voor het nieuwe speeltoestel wordt gemaakt op basis van de meerderheid van de stemmen. Bij een gelijk aantal stemmen beslist de gemeente welke speeltoestel er geplaatst wordt. Waar mogelijk worden de reacties op het voorlopig ontwerp verwerkt in het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp plaatsen wij begin oktober op deze pagina.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden voor het speel- en sportveld staan gepland in het vierde kwartaal van 2018. Wij verwachten dat de werkzaamheden in het hele buurtpark half 2019 zijn afgerond.

Klimaatadaptatie

Om het buurtpark toekomstbestendig te maken nemen wij een aantal kleine wijzigingen mee in de inrichting van het buurtpark. Door deze aanpassingen is de omgeving beter voorbereid op de hevige regenbuien en langere periodes van hitte en droogte die wij in de toekomst verwachten. U kunt zelf ook een steentje bijdragen door uw tuin en dak ‘klimaatproof’ in te richten. Met de publiekscampagne ‘Tuin van de Toekomst’ informeert de gemeente u hier de komende periode over.

Heeft u vragen?

Stuurt u dan een mail naar info@lansingerland.nl t.a.v. Eveline van der Velden, afdeling Beheer & Onderhoud. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en ons kenmerk POR257 'Gouden Griffelplantsoen'.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina