Risicokaarten

Home > In de Gemeente > Veiligheid > Risicokaarten

Risicokaarten

In Lansingerland zijn diverse risicokaarten, -inventarisaties en –analyses beschikbaar.

Risicokaart

Op de website www.risicokaart.nl is de risicokaart van Lansingerland inzichtelijk. Hier vindt u een overzicht van de kwetsbare objecten, de bedrijven met gevaarlijke stoffen en de overstromingsrisico’s.

Risicokaart NGE (Niet Gesprongen Explosieven)

In ons land en ook in Lansingerland zijn er niet gesprongen explosieven (NGE) uit de Tweede Wereldoorlog in de grond achtergebleven. Met de Risicokaart Niet Gesprongen Explosieven (ook wel Risicokaart Conventionele Explosieven genoemd) informeren we inwoners en bedrijven over de mogelijke aanwezigheid van NGE in de grond. Het kan soms nodig zijn om deze NGE op te sporen en te ruimen.

De risicokaart geeft een overzicht van locaties met een verhoogd risico op niet gesprongen explosieven. Het is dus niet zeker dat er ook daadwerkelijk explosieven liggen. Daar is op de verdachte locaties extra onderzoek voor nodig. In de Risicokaart NGE zijn de handelingen na de Tweede Wereldoorlog niet verwerkt. Explosieven kunnen al verwijderd zijn of er kunnen al bouwwerkzaamheden zijn geweest die zonder problemen verlopen zijn.

Mensen die in een verdacht gebied wonen of werken, verkeren niet in direct gevaar. In beginsel leveren explosieven die onaangeroerd in de bodem liggen namelijk geen gevaar op.

In 2011 heeft de gemeenteraad het beleid NGE voor Lansingerland vastgesteld. Hierin staat de verantwoordelijkheid van betrokkenen (gemeente, maar ook inwoners en bedrijven) omschreven. Ook staan er afspraken in over de financiële vergoeding die de gemeente verstrekt aan inwoners en bedrijven wanneer zij werkzaamheden uit willen voeren in een gebied dat volgens de risicokaart als verdacht gebied is bestempeld.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina