Samen aan de slag

Home > In de Gemeente > Samen aan de slag

Samen aan de slag

Wilt u een boomspiegel of geveltuin aanleggen? Of vindt u het leuk om samen met uw medebewoners een schoonmaak/opruimactie in uw buurt houden, maar ontbreekt het u aan het juiste materiaal? Maak dan gebruik van onze Samen aan de slag - aanhangwagen. In deze wagen vindt u handig materiaal om uw actie makkelijker te kunnen uitvoeren zoals bezems, prikstokken voor zwerfvuil, schoffels, spades en vuilniszakken. Op deze manier kunt u samen een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van en leefbaarheid in uw buurt.

Boomspiegel of geveltuin

Door het adopteren van een boomspiegel kunt u een mooie mini-tuin maken. Een boomspiegel is het stuk grond rond de voet van een boom van maximaal 4 m2. Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een woning. Geveltuintjes ziet u in straten waar de huizen geen voortuin hebben. Op die manier kunt u een bijdrage leveren aan de uitstraling en leefbaarheid in uw straat.

Groen zelf onderhouden (zelfbeheer)

U kunt uw activiteit ook combineren met het gezamenlijk onderhouden van groen. Wilt u samen met uw medebewoners een stuk groen in uw straat voor langere tijd zelf onderhouden? De gemeente biedt deze mogelijkheid. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op Groen zelf onderhouden (zelfbeheer).

Aanhangwagen gebruiken?

Kunt u de Samen aan de slag - aanhanger goed gebruiken bij uw buurtactie? Neemt u dan contact op met de gemeente. U spreekt dan met de wijkbeheerders af, op welk tijdstip de aanhanger bij u neergezet kan worden. Na afloop van de actie wordt de aanhanger met de gevulde afvalzakken ook weer bij u opgehaald. Belt u naar 14 010 voor de mogelijkheden.

afbeelding kluskar

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina