Rotterdam The Hague Airport

Home > In de Gemeente > Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport

BRR komt met eindadvies luchthavenbesluit RTHA

Afgelopen vrijdag heeft de BRR het advies over het door de staatssecretaris te nemen luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aangeboden aan het Ministerie van I&M. De BRR (Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport) is als bestuurlijk overlegplatform nauw betrokken bij de ontwikkelingen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Daarom heeft de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) vorig jaar aan de BRR gevraagd om haar te adviseren over het draagvlak in de regio wat betreft de uitbreidingsplannen van RTHA en de voorwaarden voor een nieuw luchthavenbesluit.

Wij verwijzen naar de aanbiedingsbrief van de BRR (pdf, 3,9MB) aan staatssecretaris Dijksma voor de inhoud van het advies.

Aanpak regionale doelen

De leden van de BRR hebben het advies van onafhankelijk verkenner Joost Schrijnen als basis gezien voor het nu aangeboden advies. De BRR is van mening dat met het nastreven van de in de brief genoemde regionale doelen niet gewacht hoeft te worden. De BRR wil met RTHA en regionale partijen afspraken maken hoe deze doelen bereikt kunnen worden. De aanpak hiervoor wordt de komende periode uitgewerkt door de BRR.

U kunt het advies van de Verkenner, de antwoorden op de vragen aan de Verkenner en het voorstel voor Handhavingspunten inzien via onderstaande documenten.

Advies van de Verkenner (pdf, 3,4MB)
Antwoorddocument op vragen over RTHA aan de Verkenner (pdf, 4,7MB)
Voorstel Handhavingspunten (pdf, 3,2MB)

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina