Planetenweg en Oostersingel

Home > In de Gemeente > Planetenweg en Oostersingel

Planetenweg en Oostersingel

De gemeenteraad heeft in maart 2016 besloten maatregelen door te voeren om de Planetenweg en Oostersingel veiliger te maken. Op deze pagina vindt u informatie over het project Planetenweg en Oostersingel. U vindt hier de presentatietekeningen en welke maatregelen er zijn uitgevoerd.

Maatregelen

De resultaten van de enquête en de inloopavond samen met de reacties van onder andere fietsersbond, hulpdiensten en de RET heeft geleid tot uitwerking van de plannen.

De uitgevoerde maatregelen zijn:

  • De voetgangersoversteekplaatsen bij de Wilgenlaan en Offenbachplantsoen zijn voorzien van signaleringsverlichting in het asfalt.
  • De fietsersoversteken op de gehele Planetenweg/Oostersingel zijn consequent uit de voorrang gehaald en in het Landscheidingsfietspad is een (brom)fietsdrempel aangebracht
  • Als snelheidsremmende maatregelen zijn geen Gumatec drempels, maar plateaus bij de voetgangersoversteekplaatsen aangebracht waar die nog niet zijn (3 stuks)

Het omvormen van een klein gedeelte Planetenweg (tussen de rotonde Noordeindseweg en Sterrenweg) van 50 km/h naar 30 km/h, is niet uitgevoerd. Wel is op de hoek Sterrenweg/Planetenweg een bord geplaatst om automobilisten extra te attenderen op het parallelle fietspad waar de fietsers voorrang hebben.

Tekeningen

De tekeningen van de Oostersingel en de Planetenweg kunt u hieronder inzien.

Presentatietekening Planetenweg (1,2 kB)
Presentatietekening Oostersingel (1,4 kB)

Mobiliteitsplan Berkel

Deze maatregelen maken onderdeel uit van de uitwerking Mobiliteitsplan Berkel, zoals op 31 maart 2016 door de gemeenteraad van Lansingerland is vastgesteld. Het betreft deelbesluit 7. Het voorstel, de tekeningen en de inloopavond beperken zich tot dit deelbesluit. Voor andere onderdelen van het Mobiliteitsplan worden aparte avonden georganiseerd.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het project Planetenweg/Oostersingel? Neemt u dan contact op met projectleider Maarten Soeteman van de afdeling Beheer & Onderhoud. Heeft u vragen over het Mobiliteitsplan Berkel, dan kunt u contact opnemen met Maarten Batenburg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn beiden bereikbaar via telefoonnummer 14 010. Ook kunt u een email sturen naar info@lansingerland.nl o.v.v. POR266

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina