‘Lansingerland door jouw ogen’ geopend tijdens Monumentendag

Home > In de Gemeente > Nieuws > ‘Lansingerland door jouw ogen’ geopend tijdens Monumentendag

‘Lansingerland door jouw ogen’ geopend tijdens Monumentendag

foto opening expositie lansingerland door jouw ogen door Ankie van Tatenhove

Zaterdag 9 september, Open Monumentendag, bezochten ongeveer 125 belangstellenden het gemeentehuis. Zij namen een kijkje in het publieksgebouw en bezochten de exposities. Het Oudheidkundig Museum Bleiswijk exposeert met de Geketende burgemeesters. Commissie Cultureel Erfgoed toont een studie naar de veranderingen in Berkel en Rodenrijs van de afgelopen drie eeuwen. Met doorzichtige landkaarten uit 1712 en 1832 wordt de ontwikkeling van Berkel uitgebeeld.

Opening expositie ‘Lansingerland door jouw ogen’

Om 13.00 uur gaf Ankie van Tatenhove het startsein van de expositie 'Lansingerland door jouw ogen'. Deze overzichtsexpositie van maar liefst 44 creatieve en verrassende kunstuitingen is het antwoord op de vraag die aan inwoners van Lansingerland werden gesteld: hoe ervaren de inwoners Lansingerland, hoe beleven zij Lansingerland? Welk beeld roept (de naam van) onze gemeente bij hen op? Veel belangstellenden maar vooral ook onze kunstenaars waren bij het openingsmoment aanwezig.

Prijswinnaars

De werken worden beoordeeld door een vakjury die 3 vakprijzen uitreikt. Maar u als inwoner bepaalt de publiekswinnaar! U kunt nog tot 29 september stemmen. Tijdens de opening van de Kunsttoer, op vrijdag 6 oktober, worden de winnaars bekendgemaakt.

collage open monumentendag en opening expositie lansingerland door jouw ogen

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina