College presenteert concept jaarrekening

Home > In de Gemeente > Nieuws > College presenteert concept jaarrekening

College presenteert concept jaarrekening

Dit item is verlopen op 15-06-2016.

Financiën op orde

Wethouder Albert Abee (Financiën) kan met een goed gevoel de resultaten over 2015 presenteren. De gemeente staat er financieel goed op en is erin geslaagd de boel op orde te krijgen. Het spaarpotje van de gemeente groeit met bijna twintig miljoen euro, van toezicht door de provincie is geen sprake meer.

,,Ons beleid werpt zijn vruchten af en daardoor zet het financiële herstel door’’ meldt een tevreden wethouder Abee. Hij kreeg eerder al het positieve bericht uit het provinciehuis dat het preventief toezicht van de provincie op de financiën van de gemeente is opgeheven.
Abee voegt daar meer positief nieuws aan toe. ,,Wij krijgen in financiële zin weer een beetje vlees op de botten. Door zo’n 20 miljoen euro toe te voegen aan de reserves bouwen we ook weer aan een buffer om eventuele tegenvallers en onvoorziene kosten op te vangen.’’

Herstel gevel gemeentehuis

Eén van die tegenvallers is het herstel van de gevel van het gemeentehuis. Bij de bouw van het gemeentehuis zijn er door de aannemer grove fouten gemaakt. Inmiddels is de aannemer failliet en heeft de gemeente een claim van € 1,5 miljoen bij de curator neergelegd. Toch is dit bedrag voor de zekerheid in de concept jaarrekening gereserveerd mocht het niet tot uitkering komen. ,,Zoals in elk goed huishoudboekje hebben wij ook een potje voor dit soort onvoorziene uitgaven. De lasten voor de inwoners gaan hierdoor niet omhoog’’ aldus Abee.

De concept jaarrekening wordt op woensdag 11 mei besproken in de commissie Algemeen Bestuur (vergaderpunt 5a). Als alles volgens plan verloop wordt de jaarrekening vervolgens behandeld in de gemeenteraad van 30 juni.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina