Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2016

Home > In de Gemeente > Nieuws > Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2016

Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2016

Dit item is verlopen op 30-03-2016.

Donderdag 11 februari vonden de voorrondes plaats voor de Nationale Voorleeswedstrijd bij het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. Negen kinderen van negen basisscholen uit Lansingerland namen deel aan de voorrondes. Vanuit een grote voorleesstoel lazen de kandidaten voor uit een door hen zelf gekozen boek.

Zowel de vakjury, met wethouder Ankie van Tatenhove als voorzitter, als het publiek mocht een winnaar kiezen. Sem van Kralingen van CBS De Acker en Thijmen Tempelaars van OBS De Groenehoek waren de gelukkigen. Zij mogen samen naar de Regionale Voorleeswedstrijd op 19 maart in Gouda. Daar gaat de strijd verder voor een uiteindelijke plek in de landelijke finale op 25 mei 2016 in Utrecht.

Voorlezen: leuk en waardevol

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat (voor)lezen heel leuk en waardevol is.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Deelnemers voorrondes Nationale voorleeswedstrijd

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina