Tegel eruit, groen erin!

Home > In de Gemeente > Groen > Tegel eruit, groen erin!

Tegel eruit, groen erin!

Hoe groen is uw tuin?

Ook in Lansingerland zie je dat steeds meer tuinen van bewoners worden dicht gestraat. Verstening van tuinen heeft diverse gevolgen voor o.a. het milieu, het klimaat, de biodiversiteit en de gezondheid. Veel ‘grijze tuinen’ kunnen in een wijk voor problemen zorgen bijvoorbeeld tijdens hevige regenbuien. Regenwater kan niet wegzakken in de grond, waardoor tuinen en straten kunnen onderlopen en het riool overbelast raakt. Ook zien we door het verdwijnen van groen steeds minder vogels en insecten in wijken en tuinen.

De gemeente Lansingerland wil inspelen op de klimaatverandering en onderzoekt hoe onze gemeente groener kan worden. Daarbij kijkt de gemeente zowel naar de inrichting van het openbare gebied. Maar ook inwoners kunnen helpen door hun tuinen te vergroenen of deze op een andere manier klimaatproof te maken.

Vul de enquête in!

De gemeente wil graag van inwoners weten wat hun motieven zijn achter de inrichting van hun tuin. Zijn inwoners eventueel bereid om hun tuinen te vergroenen? Daar stellen we inwoners vragen over via de enquête Hoe groen is uw tuin? De enquête gaat ook naar het Burgerpanel van Lansingerland. De enquête kan tot 17 december worden ingevuld.

Tegel eruit, groen erin!

In het voorjaar gaat de gemeente verder aan de slag met leuke acties rond het thema ‘Tegel eruit, groen erin’! Houd deze pagina hiervoor goed in de gaten.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina