Tegel eruit, groen erin!

Home > In de Gemeente > Groen > Tegel eruit, groen erin!

Tegel eruit, groen erin!

Hoe groen is uw tuin?

Ook in Lansingerland zie je dat steeds meer tuinen van bewoners worden dicht gestraat. Verstening van tuinen heeft diverse gevolgen voor o.a. het milieu, het klimaat, de biodiversiteit en de gezondheid. Veel ‘grijze tuinen’ kunnen in een wijk voor problemen zorgen bijvoorbeeld tijdens hevige regenbuien. Regenwater kan niet wegzakken in de grond, waardoor tuinen en straten kunnen onderlopen en het riool overbelast raakt. Ook zien we door het verdwijnen van groen steeds minder vogels en insecten in wijken en tuinen.

De gemeente Lansingerland wil inspelen op de klimaatverandering en onderzoekt hoe onze gemeente groener kan worden. Daarbij kijkt de gemeente zowel naar de inrichting van het openbare gebied. Maar ook inwoners kunnen helpen door hun tuinen te vergroenen of deze op een andere manier klimaatproof te maken.

Onderzoek (ver)groenen tuinen 

Onlangs hebben wij via het Burgerpanel Lansingerland en via een open link op de website onderzocht welke mening inwoners hebben over het belang van groene tuinen en hoe zij staan ten opzichte van het daadwerkelijk vergroenen van hun eigen tuin. De resultaten van dit onderzoek waaraan 730 inwoners hebben deelgenomen, kunt u hier nalezen. 

Activiteiten Tegel eruit, groen erin!

Gemeente Lansingerland is aanwezig bij het Woonevent Lansingerland dat plaatsvindt op 6 en 7 april bij Wooning Keukens en Badkamers, Leeuwenhoekweg 2 in Bergschenhoek. U krijgt hier meer informatie en advies over de diverse mogelijkheden van groene en natuurvriendelijke tuinen.
 

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina