Centrum Bergschenhoek

Home > In de Gemeente > Centrum Bergschenhoek

Centrum Bergschenhoek

Er is onderhoud nodig aan de riolering en de bestratingen van de Julianalaan en de Dorpsstraat in Bergschenhoek. Ook is de buitenruimte toe aan een opknapbeurt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vermeulen Groep uit Hazerswoude-dorp.

Werkzaamheden gemeente

De volgende werkzaamheden staan gepland:

  • vervangen van een stuk riolering in de Dorpsstraat
  • vervangen bestrating Julianalaan en Dorpsstraat
  • opknappen van de groenvoorzieningen
  • vernieuwen van de openbare verlichting
  • herstellen van beschoeiingen waterkant
  • plaatsen van nieuw straatmeubilair

Werkzaamheden netbeheerders

Na de zomervakantie zijn Stedin en Dunea begonnen met werkzaamheden aan hun kabels en leidingen. In verband met de uitvoerende werkzaamheden van Vermeulen Groep staken de netbeheerders hun werkzaamheden tot januari 2019. Tot en met eind september ronden Dunea en Stedin daarom de werkzaamheden af en wordt de straat schoon opgeleverd.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden in de Dorpsstraat  (Fase 1-2) starten op maandag 24 september 2018 en zijn uiterlijk eind november 2018 klaar.

De werkzaamheden in de Julianalaan (Fase 3 t/m 5) - inclusief de kruising Julianalaan/Dorpsstraat - worden pas in het voorjaar van 2019 uitgevoerd omdat we rekening houden met de feestdagen in december en de winterperiode.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Maandag 24 september start aannemer Vermeulen Groep met voorbereidende werkzaamheden in de Dorpsstraat. De werkzaamheden in de Dorpsstraat worden in 2 fasen uitgevoerd. De eerste fase loopt van de brug bij de Noordeindseweg tot de voetgangersoversteek over het water vanaf de Clausstraat. De tweede fase loopt door tot het einde van de sloot aan de Dorpsstraat.

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Hierdoor zijn het aantal omleidingen beperkt en van korte duur. Naast omleidingen voor het doorgaande verkeer worden er zoveel mogelijk maatregelen genomen om het bestemmingsverkeer (winkeliers, bedrijven en bewoners) toegang te verlenen. Bij de verkeersmaatregelen wordt uiteraard ook rekening gehouden met de bereikbaarheid van de hulpdiensten.

Parkeren

In het werkgebied zal parkeren niet mogelijk zijn en zult u in de nabije omgeving kunnen parkeren.

Heeft u vragen?

Aannemingsbedrijf Vermeulen Groep is het eerste aanspreekpunt als het gaat om vragen over de werkzaamheden. U kunt hiervoor contact opnemen met de omgevingsmanager, mevrouw Connie van der Meer. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 079 341 05 39. Heeft u andere vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Edmund Uspessij, directievoerder van de afdeling Beheer & Onderhoud bij Gemeente Lansingerland. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14010 of per mail via info@lansingerland.nl.

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina