Bomenbuurt

Home > In de Gemeente > Bomenbuurt

Bomenbuurt

De openbare ruimte van de Bomenbuurt in Bleiswijk is aan onderhoud toe. Wegen en voetpaden zijn op verschillende plaatsen beschadigd, de riolering kent een paar gebreken en het groen heeft onderhoud nodig.

Wat gaat er gebeuren?

Gezien de staat van de openbare ruimte is besloten om op dit moment onderhoud uit te voeren. Hierbij bestraten we op verschillende plaatsen delen van de stoepen en wegen opnieuw en herstellen we de riolering. Ook vernieuwen we waar nodig het groen, zodat de uitstraling van de wijk flink verbetert.

Informatieavond

We treffen momenteel de eerste voorbereidingen en stellen uitvoeringsplannen op. Nog voor het einde van 2018 organiseren we een inloopavond waar u deze plannen kunt bekijken. Hiervoor ontvangen de bewoners van de Bomenbuurt een uitnodiging. De uitvoering staat gepland voor de zomer van 2019. De groenwerkzaamheden worden aansluitend, in het najaar van 2019, uitgevoerd.

Van het gas af

De rijksoverheid wil dat alle huishoudens in 2050 onafhankelijk zijn van aardgas. Dat geldt ook voor onze gemeente. Uit een inventarisatie werd duidelijk dat Stedin rond 2030 grootschalige werkzaamheden aan het gasnetwerk moet uitvoeren in de Bomenbuurt. Het is de bedoeling om dan een alternatief voor aardgas te realiseren. Welk alternatief de Bomenbuurt krijgt wordt momenteel verkent en verwerkt in een warmtevisie. Bewoners van de Bomenbuurt worden hierbij betrokken. Wanneer die werkzaamheden over circa 10 à 15 jaar gaan plaatsvinden, betekent dat sowieso een flinke ingreep in de wijken. De grootschalige vervanging van de riolering en bestrating gaan we dan combineren met de ingreep om de  Bomenbuurt te voorzien van een alternatief voor gas. Bij de uitvoering van dit onderhoud houden we daarmee rekening.

Tot slot

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom het onderhoud van de Bomenbuurt.

Vragen

Heeft u vragen over het onderhoud dat we aan de Bomenbuurt gaan uitvoeren? Of heeft u vragen over het aardgasvrij maken van uw buurt? Neemt u dan contact op met Maarten Soeteman of Laura Meems van de afdeling Beheer & Onderhoud via telefoonnummer 14 010. Of stel uw vraag via het contactformulier onder vermelding van POR288.

kaart grensgebied Bomenbuurt Bleiswijk

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina