Bloemenbuurt

Home > In de Gemeente > Bloemenbuurt

Bloemenbuurt

De gemeente Lansingerland gaat aan de slag in de Bloemenbuurt. De Bloemenbuurt in Berkel en Rodenrijs is zo’n 50 jaar oud en op veel plaatsen zijn verzakkingen geconstateerd. De bestrating, maar ook de riolering is verzakt. De volledige hoofdriolering en de bestrating moeten hierdoor vervangen worden.

U bent als bewoner een belangrijke gebruiker van de buurt en haar openbare ruimtes. Wij vinden de mening van u belangrijk en daarom betrekken wij u graag bij de inventarisatie. Als voorbereiding op de inventarisatie heeft u mee kunnen doen aan de bewonersenquête. De enquête is inmiddels gesloten en de resultaten worden op dit moment geanalyseerd.

Bewonersavond

Wij nodigen u graag uit voor een bewonersavond. Tijdens deze avond informeren wij u over de resultaten van de enquête, de inventarisatie die gedaan is en de werkzaamheden. Op grote vellen met de plattegrond van de Bloemenbuurt kunt u aangeven wat volgens u knelpunten en kansen zijn voor de wijk. U kunt op elk gewenst moment tussen de begin- en eindtijd inlopen en er is geen vaste agenda of tijdsgebonden activiteit. Op de bewonersavond zijn medewerkers van de gemeente en van Gebiedsmanagers B.V., het adviesbureau aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook is André van der Boorn, projectleider KindCentrum Rodenrijs van gemeente Lansingerland, aanwezig voor beantwoording van eventuele vragen over dit project.

Wanneer: donderdag 27 september 2018
Tijd: open inloop tussen 17.00 en 20.00 uur
Locatie: katholieke kerk Pius X, Anjerdreef 48 in Berkel en Rodenrijs

Vervolg

De uitvoering van de herinrichting staat aansluitend aan de scholenbouw Anjerdreef gepland. De oplevering van de nieuwe school wordt verwacht rond augustus 2020, zodat het nieuwe schooljaar 2020-2021 daar kan beginnen. Daarna wordt de oude school gesloopt en kunnen de rioolvervanging en herinrichting Bloemenbuurt worden uitgevoerd. Meer informatie leest u op Kindcentrum Rodenrijs.

Informatie

Bewoners uit de wijk en andere direct belanghebbenden hebben ondertussen een brief van de gemeente ontvangen. Heeft u vragen over deze inventarisatie of wellicht al over het vervolgproces, dan kunt u contact opnemen met Maarten Soeteman of Laura Meems van de afdeling Beheer&Onderhoud. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 010. Ook kunt u uw vraag stellen via e-mail bloemenbuurt@lansingerland.nl.

afbeelding projectgrens wijkaanpak Bloemenbuurt
Afbeelding: projectgrens wijkaanpak Bloemenbuurt

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina