Bloemenbuurt

Home > In de Gemeente > Bloemenbuurt

Bloemenbuurt

Inventarisatie Bloemenbuurt

De Bloemenbuurt in Berkel en Rodenrijs is zo’n 50 jaar oud en op veel plaatsen zijn verzakkingen geconstateerd. De bestrating, maar ook de riolering is verzakt. De volledige hoofdriolering en de bestrating moeten hierdoor vervangen worden.

Eerste stap

Om de situatie goed in kaart te brengen, hebben de afgelopen tijd enkele globale onderzoeken plaatsgevonden. Komende maanden vinden er nog enkele gedetailleerde onderzoeken in het openbare gebied plaats zoals grondwatermonitoring, hoogtemeting, parkeerdrukmeting, milieukundig onderzoek, inventarisatie beschoeiingen, grondboringen, inventarisatie van het groen en ligging van de kabels en leidingen.

Vooralsnog blijft de overlast beperkt. Het kan zijn dat u mensen in de wijk ziet die metingen verrichten. Ook kunnen wegen voor korte tijd gedeeltelijk worden afgesloten om metingen uit te voeren.

Vervolg

De uitvoering van de herinrichting staat aansluitend aan de scholenbouw Anjerdreef gepland. De oplevering van de nieuwe school wordt verwacht rond augustus 2020, zodat het nieuwe schooljaar 2020-2021 daar kan beginnen. Daarna wordt de oude school gesloopt en kunnen de rioolvervanging en herinrichting Bloemenbuurt worden uitgevoerd.

Informatie

Bewoners uit de wijk en andere direct belanghebbenden hebben ondertussen een brief van de gemeente ontvangen. Heeft u vragen over deze inventarisatie of wellicht al over het vervolgproces, dan kunt u contact opnemen met Maarten Soeteman of Laura Meems van de afdeling Beheer&Onderhoud. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 010. Ook kunt u uw vraag stellen via e-mail bloemenbuurt@lansingerland.nl.

afbeelding projectgrens wijkaanpak Bloemenbuurt
Afbeelding: projectgrens wijkaanpak Bloemenbuurt

Deel deze pagina

Bezoekadressen

Gemeente Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
2662 SB  Bergschenhoek

Servicepunt Bleiswijk
Dorpsstraat 7
2665 BG  Bleiswijk

Openingstijden

beoordeel deze pagina